Mieliniai belgiški vafliai su šokoladu ir imbieru

Mieliniai belgiški vafliai su šokoladu ir imbieru
Nuostabieji mieliniai belgiški vafliai – su stikline šilto pieno neatsisakytų net Kalėdų senelis.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 380 g kvietinių miltų MANITOBA
  • 20 g šviežių presuotų mielių
  • 1 šaukšto cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 160 ml pieno šalto
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 220 g sviesto
  • ~50 g cukruoto imbiero
  • ~50 g skaldytų karamelinių ledinukų saldainių
  • ~100 g pieniško šokolado lašelių

Gaminimo eiga
 

  • Minkymas yra ypatingai svarbus šiai tešlai, tad viską darykite labai atidžiai. Pirmas etapas: Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino katiliuką. Tuomet su tešlai minkyti skirtu antgaliu (kabliu) maišykite lėta eiga apie 3-4 minutes, kol visi ingredientai išsimaišys.
  • Antras etapas: Padidinkite virtuvinio kombaino greitį iki vidutinio ir minkykite apie 8 minutes, kad aktyvuotųsi glitimas.
  • Trečias etapas: Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vidutiniu greičiu minkykite tol, kol tešla taps vientisa, elastinga ir nelips prie kraštų. Tai turėtų užtrukti 5-8 minutes. Jeigu tešla prikimba prie kablio, tiesiog su lopetėle ją nuimkite ir minkykite toliau.
  • Į išminkytą tešlą suberkite smulkintus priedus – cukruotą imbierą, smulkintus karamelės gabaliukus bei šokoladą, išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Paruoštą tešlą sudėkite į švarų indą ir kildinkite šiltoje vietoje, kol ji padvigubės.
  • Kildintą tešlą padalinkite po 50-60g, susukite į rutuliukus ir kildinkite dar apie 30 minučių.
  • Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2-3 minutes.

Vaizdo įrašas

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Pusryčiai Užkandžiai

Japoniškas Okonomiyaki blynas

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Desertai

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru

Vėlyvieji pusryčiai draugams
Pusryčiai

Vėlyvieji pusryčiai draugams