Nuostabieji mieliniai belgiški vafliai – su stikline šilto pieno neatsisakytų net Kalėdų senelis.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 380 g kvietinių miltų MANITOBA
- 20 g šviežių presuotų mielių
- 1 šaukšto cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 2 vnt. kiaušinių
- 160 ml pieno šalto
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 220 g sviesto
- ~50 g cukruoto imbiero
- ~50 g skaldytų karamelinių ledinukų saldainių
- ~100 g pieniško šokolado lašelių
Gaminimo eiga
- Minkymas yra ypatingai svarbus šiai tešlai, tad viską darykite labai atidžiai. Pirmas etapas: Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino katiliuką. Tuomet su tešlai minkyti skirtu antgaliu (kabliu) maišykite lėta eiga apie 3-4 minutes, kol visi ingredientai išsimaišys.
- Antras etapas: Padidinkite virtuvinio kombaino greitį iki vidutinio ir minkykite apie 8 minutes, kad aktyvuotųsi glitimas.
- Trečias etapas: Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vidutiniu greičiu minkykite tol, kol tešla taps vientisa, elastinga ir nelips prie kraštų. Tai turėtų užtrukti 5-8 minutes. Jeigu tešla prikimba prie kablio, tiesiog su lopetėle ją nuimkite ir minkykite toliau.
- Į išminkytą tešlą suberkite smulkintus priedus – cukruotą imbierą, smulkintus karamelės gabaliukus bei šokoladą, išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Paruoštą tešlą sudėkite į švarų indą ir kildinkite šiltoje vietoje, kol ji padvigubės.
- Kildintą tešlą padalinkite po 50-60g, susukite į rutuliukus ir kildinkite dar apie 30 minučių.
- Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2-3 minutes.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}