Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu
Vis dar turite moliūgų perteklių namuose? Turime puikią išeitį – galite pasigaminti fantastiškų itališkų virtinukų gnocchi. Sumaišius trintas, keptas bulves su namine moliūgų pasta gausite minkštus ir purius virtinukus, kuriems pikantiškumo suteiks kreminis mėlynojo pelėsio padažas. Patikėkite, valgys ir dideli ir maži, todėl pabandyti pasigaminti tiesiog būtina!
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 200 g naminio moliūgų kremo
  • 200 g trintų keptų bulvių
  • Žiupsnio druskos
  • Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • 4 valg. šaukštų miltų
  • Šiek tiek sviesto kepimui
  • 200 g kreminio mėlynojo pelėsio sūrio
  • 4-5 šaukštų grietinėlės (pagal poreikį)
  • Šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio (pagal skonį)

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.
  • Paruoškite trintas, keptas bulves. Nuplautas bulves (neskustas) susukite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio kepimo laikas gali kisti). Iškepusias bulves dar šitas nulupkite ir sutrinkite, kad neliktų gumuliukų.
  • Į dubenį sudėkite moliūgų pastą, trintas bulves, įberkite druskos, įtarkuokite muskato riešuto ir sudėkite miltus. Viską gerai išminkykite, kad gautumėte vientisą masę.
  • Ant darbinio paviršiaus pabarstykite miltų ir gautą tešlą padalinę į kelias dalis ją iškočiokite į vienodo storio „virveles“. Jas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Į gautus gabalėlius šakutės pagalba įspauskite griovelius, kurie puikiai sugers padažą.
  • Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite paruoštus gnocchi. Virkite kol iškils į paviršių, tada išgriebę iš puodo dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek ištirpinto sviesto ir lengvai apkepinkite.
  • Paruoškite padažą. Prikaistuvyje pašildykite kreminį mėlynojo pelėsio sūrį, kol pasidarys padažo konsistencijos. Kad padažą padarytumėte šiek tiek skystesnį, įpilkite šlakelį grietinėlės.
  • Paruoštus gnocchi patiekite su kreminiu padažu ir pagardinkite užtarkuodami šiek tiek parmezano sūrio.

Video

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis