Nekeptas mangų sūrio pyragas

Nekeptas mangų sūrio pyragas
Gerą desertą iš tiesų ne visada yra lengva pagaminti, o ir ne retai prireikia daug ir įvairių ingredientų. Tačiau šis receptas kitoks. Keletas produktų, šiek tiek pastangų, šiek tiek kantrybės laukiant kol sustings bei truputėlis kūrybos dekoruojant ir turėsite visų liaupsių ir pagyrų vertą desertą. Gaivus, vasariškas ir nuostabios išvaizdos nekeptas mangų sūrio pyragas puikiai tiks bet kuriai šventei ar tiesiog pasilepinimui.
Spausdinti receptą

Pyragui jums reikės:

  • 150 g trapių mėgstamų sausainių
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 5 vnt. lapelių želatinos
  • 250 g kokybiško baltojo šokolado
  • 375 g mangų tyrės
  • 300 g kreminio sūrio
  • 150 ml riebios grietinėlės

Pyrago dekoravimui reikės:

  • Šiek tiek šviežių braškių pasirinktinai
  • Šiek tiek šviežių šilauogių pasirinktinai

Gaminimo eiga
 

  • Sausainius suberkite į trintuvo indą ir lengvai pertrinkite, supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą pertrinkite. Į torto formavimo indą (mes naudojome 18 cm skersmens žiedą) suberkite sausainių masę, suspauskite ir padėkite į šaldytuvą atvėsti.
  • Želatinos lapelius 5-10 minučių pamerkite į vandenį, kad išbrinktų.
  • Garų vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą.
  • Mangų tyrę labai lengvai pašildykite (ne daugiau kaip iki 50 °C laipsnių) ir į ją sudėkite nusunktus želatinos lapelius. Maišykite, kol želatina ištirps.
  • Į plaktuvo dubenį sudėkite kreminį sūrį ir permaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite pusę grietinėlės, išplakite, tuomet supilkite likusią grietinėlės dalį ir vėl išplakite, kol kreminio sūrio masė išpurės. Neperplakite, kad iš grietinėlės netaptų sviestas.
  • Maišant ištirpintą baltąjį šokoladą į jį supilkite mangų tyrę su želatina. Gautą masę per kelis kartus, vis išmaišant supilkite į kreminio sūrio ir grietinėlės plakinį, gerai išmaišykite.
  • Gautą masę supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo ir taip paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6-8 valandoms. Likusią masės dalį supilkite į dubenėlį, uždenkite ir taip pat palikite šaldytuve. Kai likęs kremas sustings, jį permaišykite, sudėkite į konditerinį maišą ir dekoruokite sūrio pyragą.
  • Paruoštą sūrio pyragą prieš patiekiant papuoškite šviežiomis uogomis.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}