Obuolinis sūrio pyragaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis
Obuolinis sūrio pyragaitis kuriam pasigaminti neprireiks nei daug laiko, nei daug pastangų. Jame susijungia klasikinio obuolių pyrago rūgštelė su sūrio pyrago kremiškumu ir saldumu. Tiesiog tobula skonių kombinacija viename deserte!
Spausdinti receptą

Dviems pyragaičiams jums reikės:

  • 1 vnt. didelio žalio, rūgštaus obuolio
  • 2 valg. šaukštų tirpinto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 4-5 valg. šaukštų pasiflorų tyrės
  • 2 valg. šauktų cukraus
  • 4 arb. šaukštelių vandens

Taip pat jums reikės:

  • 200 g kreminio sūrio Quescrem Regular
  • 50 g cukraus
  • 100 g riebios grietinėlės
  • Šiek tiek vanilės ekstrakto
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
  • 10 g ryžių arba kvietinių miltų

Gaminimo eiga
 

  • Obuolį nulupkite, išskobkite vidų ir padalinkite į šešiolika skiltelių. Į šaltą keptuvę suberkite cukrų, jį palyginkite, kad padengtų visą keptuvės dugną ir išdėliokite obuolio skilteles. Įjunkite šiek tiek aukštesnę nei vidutinė kaitrą. Cukrus pradės tirpti, maišytis su obuolio sultimis ir gražiai skrusti. Kai viena obuolio skiltelių pusė gražiai karamelizuosis, atsargiai apverskite ir užpilkite pasiflorų tyrę, toliau kaitinkite. Kai obuoliai suminkštės, įpilkite tirpintą sviestą ir nukelkite keptuvę nuo kaitros.
  • Į du nedidelius indelius skirtus naudoti orkaitėje supilkite po šaukštą cukraus ir du šaukštelius vandens. Taip paruoštus indelius dėkite į mikrobangų krosnelę ir šildykite priklausomai nuo turimos krosnelės galingumo. (Pvz.: 900 V turinčioje mikrobangų krosnelėje reikėtų šildyti maždaug 2 minutes ir 30 sekundžių.) Gautą karamelę paskirstykite tolygiai ant indelių dugno ir šiek tiek kraštų.
  • Į paruoštus indelius su karamele sudėkite karamelizuotus obuolius, po aštuonias skilteles į kiekvieną indelį ir atidėkite į šalį.
  • Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, vanilę ir vėl gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinių trynius, suberkite miltus ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo indelius su obuoliais palikdami apie pusę centimetro iki viršaus. Taip paruoštus pyragaičius dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios bei ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 20 min – 25 minutes.
  • Iškepusius pyragaičius prieš skanaujant atvėsinkite ir išverskite iš kepimo formelių, kad atsiskleistų visas grožis.

Vaizdo įrašas

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais
Desertai

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Pagrindiniai patiekalai

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Pagrindiniai patiekalai

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}