Tegul namai pakvimpa obuoliais! Labai aromatingas, su daug obuolių ir dar pasiflorų skonio karamele – nuostabus desertas savaitgaliui ar šeimos šventei.
Spausdinti receptą
Tešlai reikės:
- 115 g sviesto
- 100 g cukraus
- 100 g rudo cukranendrių cukraus
- 1 kiaušinio
- 180 g kvietinių miltų
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- ½ šaukštelio valgomosios sodos
Pyragui reikės:
- 15 g sviesto
- 100 g cukraus
- 4-5 priklauso nuo dydžio obuolių
- 150 ml pasiflorų tyrės
- 1-2 šaukštelių vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
- Kambario temperatūros sviestą, cukrų bei rudąjį cukrų plakite, kol viskas gerai išsimaišys, masė taps minkšta. Tuomet sudėkite kiaušinį ir plakite, kol masė pasidarys puri. Suberkite sijotus miltus, kepimo miltelius bei sodą ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- Kepimo inde (geriausia būtų pasirinkti tokį, kurį galimą naudoti ir ant kaitlentės, ir orkaitėje) ištirpinkite sviestą su cukrumi. Obuolius švariai nuplaukite, nulupkite odelę, padalinkite į ketvirčius ir išimkite sėklytes. Taip paruoštus obuolius sudėkite į kepimo indą su tirpintu sviestu ir cukrumi, supilkite pasiflorų tyrę, vanilės ekstraktą ir kaitinkite ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros apie 10 minučių, keletą kartų apversdami obuolių ketvirčius. Prieš nuimant indą nuo kaitlentės, obuolių ketvirčiai turi būti vidine puse (ta, kur buvo sėklytės) į viršų, o dugne turi likti apie 5mm storio pasiflorų karamelės sluoksnis. Obuolius atvėsinkite.
- Ant atvėsusių obuolių su pasiflorų karamele tolygiai išdėliokite paruoštą tešlą. Jeigu lieka tarpeliai, nieko baisaus, kepant tešla „išplauks“ ir pasiskirstys.
- Kepkite iš anksto iki 180°С įkaitintoje orkaitėje, su ventiliatoriaus funkcija, 25-30 minučių. Pyragui iškepus, keletą minučių palikite, kad atvėstų. Tuomet virš jo uždėkite plačią lėkštę ar lentelę ir staigiu judesiu apverskite.