Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais
Greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas be mėsos ir pieno produktų, kuris nenusileidžia savo skoniu net geriausiems makaronų patiekalams. Orecchiette pasta puikiai sugeria nuostabios žalios spalvos ir gaivaus skonio špinatų pesto padažą. O traškūs, dūminio aromato avinžirniai patiekalui suteikia papildomos tekstūros ir skonio. Tikrai verta išbandyti visiems ieškantiems sveikesnio ir lengvai pagaminamo patiekalo.
Spausdinti receptą

Špinatų pesto jums reikės:

  • Keleto šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 150 g anakardžių riešutų
  • 1 vnt. vidutinio dydžio svogūno
  • 3 vnt. skiltelių česnakų
  • 200 g špinatų
  • Druskos pagal skonį
  • Šviežiai maltų pipirų pagal skonį
  • Šlakelio kokybiško alyvuogių aliejaus

Traškiems avinžirniams reikės:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 1 valg. šaukšto kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
  • 0,5 arb. šaukštelio malto kumino

Taip pat reikės:

  • 500 g orecciette makaronų
  • Šiek tiek parmezano sūrio

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite špinatų pesto. Į keptuvę įpilkite keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir suberkite anakardžių riešutus. Kai jie pradės skrusti, suberkite smulkintą svogūną ir lengvai pakepinkite kol pasidarys skaidrūs. Tada suberkite smulkintus česnakus ir taip pat lengvai pakepinkite. Paskrudintus riešutus su svogūnu ir česnakais suberkite į aukštesnį trintuvo indą.
  • Špinatus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir per kelis kartus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepinant špinatus nuolat maišykite, jiems suminkštėjus, supilkite į trintuvo indą kartu su riešutais. Sutrinkite, paragaukite ir įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų pagal skonį. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei manote, kad masė per tiršta ir sunkiai trinasi, įpilkite mažą šlakelį vandens.
  • Paruoškite traškius avinžirnius. Konservuotus avinžirnius išpilkite iš pakuotės ir labai gerai nusausinkite. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, apibarstykite rūkyta paprika, kuminu ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų prieskoniais. Taip paruoštus avinžirnius dėkite kepti į iki 200° C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 12 minučių. Jei kepsite orkaitėje, laiką didinkite iki 20-25 minučių.
  • Orecchiette makaronus išvirkite pagal gamintojo nurodymus pasūdytame vandenyje. Išvirusius makaronus nusunkite ir suberkite atgal į puodą, sudėkite špinatų pesto ir gerai išmaišykite. Nepamirškite nupilant makaronus, pasilikti šiek tiek vandens, kuriame jie virė. Jis labai pravers, jei padažas atrodys per tirštas. Tokiu atveju tiesiog įpilkite šlakelį makaronų vandens į puodą su makaronais ir padažu bei vėl gerai išmaišykite.
  • Patiekite makaronus apibarstydami traškiais avinžirniais ir šiek tiek parmezano sūrio.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}