Sušilus orams tikrai vis mažiau laiko norisi praleisti gaminant, tad sudėtingesnius patiekalus paliekame šaltiems rudens vakarams ir siūlome stoti prie grilio. Neįprasta, tačiau gaivi ir vasara kvepianti pica su smidrais patiks visiems, kurie ieško naujų skonių ir nebijo eksperimentuoti. Geriausia dalis, kad šią picą pasigaminsite super greitai, nes GARDU GARDU parduotuvėje galite rasti išties puikių, keptų picos padų, kurie sutrumpina gamyba vos iki kelių minučių. Belieka tik įkaitinti grilį.
Spausdinti receptą
Dvejoms picoms reikės:
- 250 g kreminio sūrio su brandintu ožkos sūriu
- Keleto šakelių šviežio čiobrelio
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 vnt. picos padų Pizza Palla
- 2 vnt. ryšulėlių smidrų
- Šiek tiek mocarelos sūrio
- Keleto gabalėlių vytinto kumpio
- Šiek tiek čili pipiro
- Šlakelio kokybiško alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite susmulkintą čiobrelį, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų ir gerai viską išmaišykite.
- Smidrus nuplukite, nulaužkite jų galus ir dėkite į verdantį vandenį kelioms minutėms, kad šiek tiek suminkštėtų. Kiek laiko laikyti smidrus karštame vandenyje priklausys nuo jūsų naudojamų smidrų storio. Ploniems užteks ir minutės, storesniems reikės apie 3 minučių.
- Ant mažiau paskrudusios picos pado pusės tepkite paruoštą kreminį sūrį, išdėliokite smidrus, paskirstykite plėšytą mocarelą ir dėkite kepti į iki 200 – 220 ºC laipsnių įkaitintą grilių su deflektoriumi, ir kepkite tiesiai ant grotelių 5-6 minutes.
- Ant iškepusios picos paskirstykite vytinto kumpio, užberkite riekelėmis smulkinto čili pipiro ir apšlakstykite šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}