Tradicinis ispaniškas užkandis užkariavo mūsų širdis, oj skonio receptorius. Traškios plutelės, aštrios dešros ir tąsaus sūrio derinys yra nuostabus skanauti tiek vienas, tiek su gaiviu čimičiuri pagardu. Dar vienas puikus užkandžio receptas į jūsų kolekciją. Būtinai išsisaugokite ir išbandykite.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 200 g aštrių kepamųjų chorizo dešrelių
- 30 g sviesto
- 30 g miltų
- 250 ml pieno
- 100 g puskiečio sūrio „Viržinis jaunas“
Paniravimui reikės:
- 100 g miltų
- 3 vnt. išplaktų laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 100 g panko džiūvėsėlių
Gaminimo eiga
- Chorizo dešreles susmulkinkite. Į prikaistuvį sudėkite sviestą, o jam ištirpus suberkite smulkintas chorizo dešreles ir kepinkite apie 5-6 minutes. Kai mėsos gabalėliai apskrus, suberkite miltus, išmaišykite ir kepinkite 1-2 minutes. Per kelis kartus, gerai išmaišant, supilkite pieną, o masei sutirštėjus, nuimkite prikaistuvį nuo kaitros.
- Sutarkuokite sūrį ir jį suberkite į prikaistuvį su dešrelių ir miltų mase, viską gerai išmaišykite. Taip paruoštą masę sudėkite į indą su įklota maistine plėvele ir palikite atvėsti bei sutvirtėti bent kelioms valandoms.
- Iš pailsėjusios masės formuokite norimo dydžio kroketus ir juos apvoliokite miltuose, kiaušiniuose, vėl miltuose ir kiaušiniuose ir tada džiūvėsėliuose. Taip paruoškite visus suformuotus kroketus ir dėkite juos kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Kepkite 2-3 minutes, kol kroketai gražiai paskrus.
- Skanaukite su čimičiuri padažu ar kitais mėgstamais priedais.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}