Norite išbandyti kažką naujo ir šiek tiek neįprasto? Tada jus tikrai sudomins šis naujas receptas – pikantiškos sraigės ispaniškai. Puikus patiekalas, kai už lango siaučia žiemiški orai, o lėkštėje norisi šiek saulės.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 450 g konservuotų sraigių be kiauto
- 2 vnt. vidutinio dydžio šalotinių svogūnų
- 2-3 skiltelių česnako
- 1 valg. šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
- 100 ml sauso balto vyno
- 280 g kepamosios ispaniškos kiaulienos dešros „CHISTORRA“
- 1 vnt. čili pipiro
- 400 g pomidorų ir paprikų padažo „Šakšuka“
- Druskos pagal skonį
- Kelių šviežio raudonėlio lapelių
Gaminimo eiga
- Nusunkite sraiges, pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite apie 15 minučių.
- Paruoškite padažą. Šalotinius svogūnus susmulkinkite riekelėmis, o česnakus nedideliais gabalėliais. Į keptuvę įpilkite gerą šaukštą alyvuogių aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintus svogūnus ir česnakus, kol pasidarys skaidrūs. Supilkite baltąjį vyną ir nugarinkite, kad liktų tik vyno skonis.
- Ispanišką kiaulienos dešrą „CHISTORRA“ nulupkite ir susmulkinkite maždaug tokio pat dydžio gabalėliais, kaip sraigės. Susmulkintą dešrą apkepkite kartu su svogūnais ir česnakais, įdėkite riekelėmis susmulkintą čili pipirą. Sraiges išimkite iš vandens, nusausinkite ir sudėkite į keptuvę, lengvai viską apkepkite. Supilkite pomidorų ir paprikų padažą Šakšuka ir kelias minutes viską patroškinkite. Jei trūksta, įberkite šiek tiek druskos. Apibarstykite šviežiu raudonėliu.
- Pagamintas sraiges patiekite su šviežia balta duona Ciabatta ar kitais mėgstamais priedais.