Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Pistaciniai lava cake pyragaičiai
Mūsų kūrybinė komanda vienbalsiai nusprendė, kad šio sezono geriausio deserto titulas atitinka šiems išties fantastiškiems pistaciniams lava cake pyragėliams. Juos pagaminti yra itin lengva, tad nereikės ilgai tam ruoštis ar gaišti daug laiko. Patiekite pyragėlius su ledais, uogomis bei smulkintomis pistacijomis ir turėsite restorano vertą desertą. Kartais tobulumas slypi paprastume.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 75 g kokybiško baltojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 90 g pistacijų pastos
  • 75 g cukraus
  • 4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 50 g kokybiškų miltų
  • Šiek tiek kambario temperatūros sviesto (indeliams paruošti)
  • Šiek tiek miltų (indeliams paruošti)
  • Vanilinių ledų (patiekimui)
  • Aviečių (patiekimui)
  • Smulkintų nesūdytų pistacijų (patiekimui)

Gaminimo eiga
 

  • Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu. Į dar šiltą šokolado ir sviesto mišinį sudėkite pistacijų pastą ir gerai išmaišykite.
  • Kitame dubenyje supilkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai viską plakite tol, kol cukrus pilnai ištirps.
  • Atvėsusią pistacijų masę supilkite į kiaušinių ir cukraus plakinį ir gerai išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite.
  • Kepimo indelių vidų gausiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir apibarstykite su šiek tiek miltų, kad kepant pyragėlis nepriliptų prie kraštų.
  • Pistacijų ir šokolado tešlą supilkite į paruoštus indelius palikdami nuo viršaus maždaug 0,5-1 cm. Visus indelius pripildykite vienodu kiekiu tešlos, kad iškeptų vienodai.
  • Taip paruoštus pyragėlius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 11 minučių. Kepimo trukmė labai priklauso nuo naudojamų indelių ir orkaitės ypatumų, tad pradžioje pabandykite iškepti po vieną pyragėlį, kad nustatytumėte koks laikas yra tinkamas naudojant jūsų turimą įrangą. Iškepęs pyragėlis turi būti skystas viduje.
  • Iškepusius lava cake pyragėlius išėmus iš orkaitės išverskite į lėkštę ir patiekite su ledais, uogomis ir smulkintomis pistacijomis.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}