Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread
Dar vienas fantastiškas, saldus kepinys, kuris atrodo labai efektingai, o skonis gali išvaryti iš proto! Ir ne, tai ne tik skambūs žodžiai. Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas yra toks purus, kad praktiškai tirpsta burnoje, o patiektas kartu su grietinėlės padažėliu yra visiška bomba. Išbandykite, tikrai vertas nuodėmės.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 100 ml pieno
  • 30 g cukraus
  • 15 g šviežių mielių
  • 250 g miltų Manitoba
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
  • 50 g sviesto
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 arb. šaukštelių cinamono
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 50 g kambario temperatūros sviesto (formai ištepti)

Padažėliui jums reikės:

  • 50 g riebios grietinėlės
  • 100 g cukraus pudros
  • 200 g kreminio sūrio „Regular“
  • Šlakelio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga
 

  • Prieš minkant mielinę tešlą palaikykite visus tešlai skirtus ingredientus šaldytuve (net ir miltus), kad atšaltų.
  • Į plakiklio dubenį supilkite pieną, suberkite cukrų, mieles ir miltus, įmuškite kiaušinius. 1-2 minutes maišykite lėta eiga, kol susijungs ingredientai, po to apie 10 minučių greitesne eiga, kad išsiminkytų pati tešla (tešla turėtų būti vientisa, nebelipti prie dubens kraštų). Tuomet įdėkite 50 g kambario temperatūros sviesto ir minkykite vidutiniu greičiu, kol sviestas ir tešla pilnai susijungs, tešla bus vientisa, nelips prie kraštų. Paruoštą tešla uždenkite maistine plėvele ir leiskite „pailsėti“ apie 30 minučių.
  • „Pailsėjusią“ tešlą padalinkite į vienodo dydžio nedidelius gabalėlius ir iš jų suformuokite rutuliukus. Gautus rutuliukus įmerkite į tirpintą sviestą, apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  • Kepimo firmą gausiai ištepkite sviestu ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Sudėkite paruoštus tešlos rutuliukus, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 1,5 valandos. Pakilusį pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kaitinimas iš viršaus ir apačios, apie 30 minučių.
  • Paruoškite padažėlį. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite cukraus pudrą ir kreminį sūrį, įpilkite vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite ir pašildykite. Iškepusį pyragą skanaukite su pasiruoštu padažėliu.

Video

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis