Dar vienas fantastiškas, saldus kepinys, kuris atrodo labai efektingai, o skonis gali išvaryti iš proto! Ir ne, tai ne tik skambūs žodžiai. Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas yra toks purus, kad praktiškai tirpsta burnoje, o patiektas kartu su grietinėlės padažėliu yra visiška bomba. Išbandykite, tikrai vertas nuodėmės.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 100 ml pieno
- 30 g cukraus
- 15 g šviežių mielių
- 250 g miltų Manitoba
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
- 50 g sviesto
- 1 stiklinės rudojo cukraus
- 2 arb. šaukštelių cinamono
- 50 g tirpinto sviesto
- 50 g kambario temperatūros sviesto (formai ištepti)
Padažėliui jums reikės:
- 50 g riebios grietinėlės
- 100 g cukraus pudros
- 200 g kreminio sūrio „Regular“
- Šlakelio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
- Prieš minkant mielinę tešlą palaikykite visus tešlai skirtus ingredientus šaldytuve (net ir miltus), kad atšaltų.
- Į plakiklio dubenį supilkite pieną, suberkite cukrų, mieles ir miltus, įmuškite kiaušinius. 1-2 minutes maišykite lėta eiga, kol susijungs ingredientai, po to apie 10 minučių greitesne eiga, kad išsiminkytų pati tešla (tešla turėtų būti vientisa, nebelipti prie dubens kraštų). Tuomet įdėkite 50 g kambario temperatūros sviesto ir minkykite vidutiniu greičiu, kol sviestas ir tešla pilnai susijungs, tešla bus vientisa, nelips prie kraštų. Paruoštą tešla uždenkite maistine plėvele ir leiskite „pailsėti“ apie 30 minučių.
- „Pailsėjusią“ tešlą padalinkite į vienodo dydžio nedidelius gabalėlius ir iš jų suformuokite rutuliukus. Gautus rutuliukus įmerkite į tirpintą sviestą, apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
- Kepimo firmą gausiai ištepkite sviestu ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Sudėkite paruoštus tešlos rutuliukus, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 1,5 valandos. Pakilusį pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kaitinimas iš viršaus ir apačios, apie 30 minučių.
- Paruoškite padažėlį. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite cukraus pudrą ir kreminį sūrį, įpilkite vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite ir pašildykite. Iškepusį pyragą skanaukite su pasiruoštu padažėliu.