Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu
Jauki, soti ir šiek tiek primenanti vasarą, lengvai pagaminama pomidorinė sriuba. Puikus patiekalas, kai šviežių pomidorų sezonas pasibaigęs, bet vis dar norisi mėgautis jų skoniu. Žinoma, niekas neprilygs sriubai gamintai iš šviežių, sezono metu prinokusių pomidorų, tačiau žinant keletą “triukų“, galima gauti tikrai labai gardų patiekalą. O, kad būtų dar sočiau ir ypatingiau, rekomenduojame prie sriubos pasigaminti koldūniukų su sūrio įdaru. Galbūt tai atrodo keista kombinacija, bet garantuojame visi skoniai puikiai dera tarpusavyje ir pabandžius šį patiekalą, norėsite jį kartoti dar ne kartą.
Spausdinti receptą

Sriubai jums reikės:

  • 2 vnt. didelių šalotinių svogūnų
  • 3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 6 vnt. skiltelių česnako
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 800 g pomidorų padažo su kietuoju sūriu
  • 800 ml kokybiško vištienos sultinio

Koldūniukams reikės:

  • 420 g mocarelos sūrio
  • 100 g rikotos sūrio
  • 2 valg. šaukštų kokybiško pesto padažo
  • 200 g paruoštos naudojimui tešlos Wonton

Užpilui reikės:

  • 1 valg. š. kokybiško pesto padažo
  • 2 valg. š. kokybiško tyro alyvuogių aliejaus

Taip pat reikės:

  • Šiek tiek kedrinių pinijų ar skrebučių

Gaminimo eiga
 

  • Svogūnus susmulkinkite ir dėkite kepinti į įkaitintą puodą su aliejumi. Taip pat sudėkite nesmulkintas česanko skilteles ir viską kepinkite tol, kol svogūnai suminkštės ir pradės karamelizuotis. Sudėkite pomidorų pastą, dar šiek tiek pakepinkite ir supilkite pomidorų padažą kartu su vištienos sultiniu. Viską išmaišykite, uždenkite, sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir leiskite pasitroškinti apie 20 minučių. Išvirusią sriubą trintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos, kreminės tekstūros.
  • Paruoškite įdarą. Mocarelą suplėšykite ir šakutės pagalba sutrinkite. Sudėkite rikotą, pesto padažą ir viską gerai išmaišykite.
  • Į tešlos lakštų vidurį dėkite po šaukštelį įdaro ir tešlos kraštelius suvilgę vandeniu užsukite, kad verdant įdaras neišbėgtų. Taip suformuokite visus koldūniukus.
  • Kepimo skardą su skylutėmis patepkite su aliejumi ir ant jos išdėliokite paruoštus koldūniukus. Virkite iki 100 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija ar garų puode apie 7 minutes.
  • Paruoškite užpilą. Pesto padažą sumaišykite su kokybišku alyvuogių aliejumi.
  • Pomidorinę sriubą patiekite dubenyje kartu su garuose virtais koldūniukais ir aplaistykite pesto užpilu, užbarstykite kedrinių pinijų ar skrebučių.

Vaizdo įrašas

Citrininiai sausainiai
Desertai

Citrininiai sausainiai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu
Pagrindiniai patiekalai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra
Desertai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Užkandžiai

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}