Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams
Smaližių vėlyviesiems pusryčiams – prancūziškų skrebučių apkepas. Super greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Karamelė, sviestinė duona brioche, pekano riešutai ir avietės – išskirtinis derinys, kuris tikrai nustebins pusryčiautojus. Apkepą galite pasiruošti iš vakaro, o ryte tik įdėti kepti ir po pusvalandžio jau galėsite skanauti ir mėgautis.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 0,5 puodelio lydyto sviesto
  • 0,5 puodelio rudojo cukraus
  • 0,5 puodelio klevų sirupo
  • 1,5 puodelio pekano riešutų
  • 8 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio cinamono
  • Šiek tiek muskato riešuto
  • 1,5 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 600 ml pieno
  • 1 vnt. sviestinės duonos Brioche
  • 0,5 puodelio šviežių aviečių

Gaminimo eiga
 

  • Pagaminkite karamelę. Į prikaistuvį supilkite sviestą, cukrų ir klevų sirupą, pakaitinkite kol ištirps cukrus.
  • Kol cukrus tirpsta, peilio pagalba pasmulkinkite pekano riešutus.
  • Į kepimo skardą supilkite maždaug pusę pagamintos karamelės ir tolygiai paskirstykite, kad padengtų visą dugną. Ant paskirstytos karamelės užbarstykite maždaug pusę smulkintų pekano riešutų.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cinamono ir įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, gerai išplakite. Įpilkite vanilės ekstraktą, permaišykite ir supilkite pieną. Vėl gerai viską išplakite.
  • Brioche sviestinę duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis, jas minutei pamerkite į plakinį ir išdėliokite kepimo skardoje ant karamelės su smulkintais riešutais. Sudėkite avietes ir klokite antrą sluoksnį pamirkytų sviestinės duonos riekelių. Supilkite likusį plakinį (jei matote, kad plakinio bus per daug, viso nepilkite, riekelės neturi paskęsti). Suberkite likusius smulkintus pekano riešutus ir tolygiai užpilkite likusią karamelę.
  • Paruoštą apkepą prieš kepant reikėtų palaikyti bent 30 minučių, kad susigertų plakinys. Kepkite iki 190 oC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Jei norisi labiau apskrudusio apkepo, baigiant kepti, įjunkite ventiliatoriaus funkciją.
  • Patiekite su plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis arba kitais mėgstamais priedais.

Video

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis