Turbūt vienas populiariausių pusryčių patiekalų yra blynai. Jų įvairovė tokia didelė, kad visi gali atrasti sau tinkančius ir patinkančius. Blynus ypatingai mėgsta mažieji valgytojai ir šį kartą turime receptą, kuris nepaliks abejingų nei didelių, nei mažų. Tiesiogine prasme burnoje tirpstantys, super purūs japoniški blynai su mūsų skaniąja aviečių tyre. Nors kepti šiuos blynus tikrai nėra labai lengva, tačiau pasistengti tikrai verta, nes vieną kartą pavykus ir paragavus, norėsis kartoti vėl ir vėl.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 2 vnt. kiaušinių trynių
- 10 g aliejaus
- 20 g riebaus pieno
- 30 g sijotų kvietinių miltų
- 3 vnt. didelių kiaušinių baltymų
- 1 šaukštelio acto rūgšties
- 50 g cukraus
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
Patiekimui jums reikės:
- Šiek tiek aviečių tyrės
- 1 valg. šaukšto cukraus pudros
Gaminimo eiga
- Į dubenį įmuškite dviejų kiaušinių trynius, supilkite aliejų ir pieną, suberkite sijotus miltus, viską gerai išmaišykite ir plakite purios masės. Gali tekti plakti 3-4 minutes, kol gausite tinkamą orinę masę, tačiau pasistengti tikrai verta.
- Į kitą dubenį įmuškite trijų kiaušinių baltymus, supilkite actą ir sudėkite cukrų, viską išplakite tvirtą morengą.
- Maždaug ketvirtadalį gautos baltymo masės įmaišykite į anksčiau paruoštą trynių ir miltų masę, gerai viską išmaišykite. Sudėkite likusį baltymą ir dar kartą, tik šį kartą švelniai viską permaišykite.
- Kad lengviau būtų formuoti blynus, gautą masę sudėkite į konditerinį maišą. Šią tešlą reikėtų sunaudoti iškarto, nes pastovėjusi ji praranda savo purumą.
- Keptuvę įkaitinkite iš anksto, kad paruošus masę iškart būtų galima kepti. Jei naudojate indukcinę ar elektrinę kaitlentę, keptuvę dėkite kaisti maždaug ant trejeto. Jei naudojate dujinę kaitlentę, kaitra turi būti mažesnė nei vidutinė. Į įkaitusią keptuvę įpilkite kelis lašus alyvuogių aliejaus. Aliejaus perteklių galite nuvalyti su popierinio rankšluosčio skiautele, taip jis tolygiai pasiskirstys keptuvėje.
- Konditerinio švirkšto pagalba formuokite aukštus blynų bokštelius, įpilkite porą šaukštų vandens ir uždengę keptuvę dangčiu kepkite maždaug 3-4 minutes. Po to labai atsargiai blynus apverskite ir kepkite maždaug dar tris minutes.
- Nenusiminkite, jei pirmi blynai nesigaus, bandykite atrasti tinkamiausią temperatūrą pagal savo kaitlentę, pabandykite kelis kartus ir jums tikrai pavyks. Iškeptus blynus rekomenduojame patiekti su aviečių tyre ir papuošti cukraus pudra.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}