Pyragėliai su obuoliais

Pyragėliai su obuoliais
Fantastiškas desertas jūsų savaitgaliui – pyragėliai su obuoliais! Super lengvai ir greitai pagaminami, tad nustebinsite šeimą ar draugus beveik neįdėdami pastangų. Šis receptas puikus tuo, kad paruoštą obuolių įdarą galėsite naudoti ne tik šio deserto kepimui, bet jis puikiai tiks ir prie pusrytinių blynelių ar košei pagardinti.
Spausdinti receptą

Obuolių įdarui jums reikės:

  • 2 vnt. didelių žalių rūgštesnių obuolių
  • 2 valg. šaukštų sviesto
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus
  • 0,5 arb. šaukštelio cinamono
  • 0,5 vnt. citrinos žievelės
  • 0,5 vnt. citrinos sulčių
  • 2 arb. šaukštelių kukurūzų krakmolo

Kreminiam įdarui jums reikės:

  • 200 g kreminio sūrio Regular
  • 2 valg. šaukštų cukraus pudros
  • 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto su sėklomis

Taip pat jums reikės:

  • 4 vnt. sluoksniuotos bemielės tešlos
  • Kiaušinio plakinio

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į prikaistuvį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Kol sviestas tirpsta, suberkite cukrų, cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Suberkite obuolius. Kaitinkite, kol obuoliai paleis sultis. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  • Paruoškite kreminį įdarą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstraktą ir viską išmaišykite iki kreminės konsistencijos.
  • Obuoliams suminkštėjus, maišant įpilkite kukurūzų krakmolą sumaišytą su šaukštu vandens ir palaukite kol užvirs. Tada nukelkite nuo kaitros, įdaras paruoštas, tereikia palaukti kol atvės.
  • Suformuokite pyragėlius. Atitirpintos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite, kad būtų šiek tiek platesni. Per vidurį tešlos lakšto dėkite kreminį įdarą, obuolius ir užlenkite tešlą šakutės pagalba prispausdami kraštus. Turi gautis pailgas pyragėlis. Pyragėlio viršuje padarykite kelias negilias įpjovas, kad kepimo metu susidarę garai išeitų ir nesuplėšytų tešlos.
  • Prieš kepant pyragėlius patepkite juos kiaušinio plakiniu, kad gražiai apskrustų. Taip paruoštus pyragėlius kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 15 minučių, kol tešla gražiai išsipūs ir apskrus.
  • Iškepusius pyragėlius skaniausia ragauti dar karštus.
  • Patarimas: atitirpinant tešlą išskirkite lakštus, kad nesuliptų.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}