I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Angliški blynai-paplotėliai Crumpets


Ingredientai


Blynams jums reikės:

1 arb. šaukštelio smulkios druskos
2 arb. šaukštelio kepimo miltelių
450 ml šilto pieno
7 g sausų mielių (1 pakelis)
1 valg. šaukšto cukraus

Patiekimui reikės:

Keletos putpelių kiaušinių
Keletos juostelių šoninės
Šiek tiek saulėgrąžų daigų
Šviežiai maltų pipirų
  • 1Į plakiklio dubenį sudėkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atskirame inde sumaišykite šiltą pieną su mielėmis ir cukrumi, gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad mielės pabrinktų.
  • 2Šiltą pieną su mielėmis ir cukrumi supilkite į dubenį su sausais ingredientais ir plakite su šluotele apie dvi minutes pakankamai greita eiga. Išplaktą tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą kildintis apie penkiolika minučių.
  • 3Kol tešla kildinasi, pasiruoškite priedus prie paplotėlio. Pirmiausia išvirkite putpelių kiaušinius. Kambario temperatūros kiaušinius (geriausia visus iškarto) dėkite į verdantį vandenį ir virkite lygiai 2 minutes 30 sekundžių. Ištrauktus kiaušinius dėkite į ledinį vandenį ir pilnai atvėsinkite. Tokiu būdu paruošite minkštai virtus putpelių kiaušinius.
  • 4Šoninės juosteles klokite ant nelimpančios kepimo skardos ir dėkite kepti į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 – 12 minučių. Iškepusią šoninę dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų pertekliniai riebalai.
  • 5Iškepkite paplotėlius. Iš anksto įkaitinkite keptuvę. Į ją dėkite norimą formą (geriausiai tinka kulinariniai apvalūs žiedai), patepkite keptuvę sviestu ir į kulinarinio žiedo ar kitos formelės vidų įpilkite tešlos. Jei naudojate elektrinę ar indukcinę kaitlentę, pirminis kepimas vyks ant 7 padalos apie 1,5 minutės. Tada sumažinkite ugnį ant 5 padalos, kepkite 1 minutę. Po to kaitrą sumažinkite iki 3-4 padalos ir kepkite apie 3-4 minutes. Taip paplotėlis keps iš vienos pusės, po to paplotėlį apverskite ir pakepkite ne ilgiau minutės, kad švelniai apskrustų ir kita pusė.
  • 6Iškepusį paplotėlį dėkite į lėkštę korėta puse (ta kuri kepė trumpiau) į viršų. Ant paplotėlio dėkite šoninę, kiaušinius, šiek tiek saulėgrąžų daigų, užbarstykite šviežiai maltų pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • 7Patarimas. Paplotėlius šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų ar užšaldyti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis