Angliški blynai-paplotėliai Crumpets

Ingredientai
Blynams jums reikės:
1 arb. šaukštelio smulkios druskos
2 arb. šaukštelio kepimo miltelių
450 ml šilto pieno
7 g sausų mielių (1 pakelis)
1 valg. šaukšto cukraus
Patiekimui reikės:
Keletos putpelių kiaušinių
Keletos juostelių šoninės
Šiek tiek saulėgrąžų daigų
Šviežiai maltų pipirų
- 1Į plakiklio dubenį sudėkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atskirame inde sumaišykite šiltą pieną su mielėmis ir cukrumi, gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad mielės pabrinktų.
- 2Šiltą pieną su mielėmis ir cukrumi supilkite į dubenį su sausais ingredientais ir plakite su šluotele apie dvi minutes pakankamai greita eiga. Išplaktą tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą kildintis apie penkiolika minučių.
- 3Kol tešla kildinasi, pasiruoškite priedus prie paplotėlio. Pirmiausia išvirkite putpelių kiaušinius. Kambario temperatūros kiaušinius (geriausia visus iškarto) dėkite į verdantį vandenį ir virkite lygiai 2 minutes 30 sekundžių. Ištrauktus kiaušinius dėkite į ledinį vandenį ir pilnai atvėsinkite. Tokiu būdu paruošite minkštai virtus putpelių kiaušinius.
- 4Šoninės juosteles klokite ant nelimpančios kepimo skardos ir dėkite kepti į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 – 12 minučių. Iškepusią šoninę dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų pertekliniai riebalai.
- 5Iškepkite paplotėlius. Iš anksto įkaitinkite keptuvę. Į ją dėkite norimą formą (geriausiai tinka kulinariniai apvalūs žiedai), patepkite keptuvę sviestu ir į kulinarinio žiedo ar kitos formelės vidų įpilkite tešlos. Jei naudojate elektrinę ar indukcinę kaitlentę, pirminis kepimas vyks ant 7 padalos apie 1,5 minutės. Tada sumažinkite ugnį ant 5 padalos, kepkite 1 minutę. Po to kaitrą sumažinkite iki 3-4 padalos ir kepkite apie 3-4 minutes. Taip paplotėlis keps iš vienos pusės, po to paplotėlį apverskite ir pakepkite ne ilgiau minutės, kad švelniai apskrustų ir kita pusė.
- 6Iškepusį paplotėlį dėkite į lėkštę korėta puse (ta kuri kepė trumpiau) į viršų. Ant paplotėlio dėkite šoninę, kiaušinius, šiek tiek saulėgrąžų daigų, užbarstykite šviežiai maltų pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- 7Patarimas. Paplotėlius šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų ar užšaldyti.