I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Angliški blynai-paplotėliai Crumpets


Tradiciški angliški pusryčių blynai-paplotėliai Crumpets yra nuostabūs savo universalumu. Juos galima valgyti šviežius, skrudinti vakarykščius ar net užšaldyti. Prie jų tinka įvairiausi tiek saldūs, tiek rimtesni priedai, todėl patiekalų įvairovė gaminant su jais yra neribota.

Nors šių blynų-paplotėlių kepimas iš pradžių gali atrodyti gan sudėtingas, iškepus kelis ir pajautus savo kaitlentės kaitrumą, juos kepsite be jokių problemų. Šiame recepte Crumpets patiekėme su traškia šonine ir putpelių kiaušiniais, tačiau priedus galite keisti pagal savo norus ir pageidavimus. Išbandykite, jums tikrai patiks.

Ingredientai


Blynams jums reikės:

1 arb. šaukštelio smulkios druskos
2 arb. šaukštelio kepimo miltelių
450 ml šilto pieno
7 g sausų mielių (1 pakelis)
1 valg. šaukšto cukraus

Patiekimui reikės:

Keletos putpelių kiaušinių
Keletos juostelių šoninės
Šiek tiek saulėgrąžų daigų
Šviežiai maltų pipirų
  • 1Į plakiklio dubenį sudėkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atskirame inde sumaišykite šiltą pieną su mielėmis ir cukrumi, gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad mielės pabrinktų.
  • 2Šiltą pieną su mielėmis ir cukrumi supilkite į dubenį su sausais ingredientais ir plakite su šluotele apie dvi minutes pakankamai greita eiga. Išplaktą tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą kildintis apie penkiolika minučių.
  • 3Kol tešla kildinasi, pasiruoškite priedus prie paplotėlio. Pirmiausia išvirkite putpelių kiaušinius. Kambario temperatūros kiaušinius (geriausia visus iškarto) dėkite į verdantį vandenį ir virkite lygiai 2 minutes 30 sekundžių. Ištrauktus kiaušinius dėkite į ledinį vandenį ir pilnai atvėsinkite. Tokiu būdu paruošite minkštai virtus putpelių kiaušinius.
  • 4Šoninės juosteles klokite ant nelimpančios kepimo skardos ir dėkite kepti į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 – 12 minučių. Iškepusią šoninę dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų pertekliniai riebalai.
  • 5Iškepkite paplotėlius. Iš anksto įkaitinkite keptuvę. Į ją dėkite norimą formą (geriausiai tinka kulinariniai apvalūs žiedai), patepkite keptuvę sviestu ir į kulinarinio žiedo ar kitos formelės vidų įpilkite tešlos. Jei naudojate elektrinę ar indukcinę kaitlentę, pirminis kepimas vyks ant 7 padalos apie 1,5 minutės. Tada sumažinkite ugnį ant 5 padalos, kepkite 1 minutę. Po to kaitrą sumažinkite iki 3-4 padalos ir kepkite apie 3-4 minutes. Taip paplotėlis keps iš vienos pusės, po to paplotėlį apverskite ir pakepkite ne ilgiau minutės, kad švelniai apskrustų ir kita pusė.
  • 6Iškepusį paplotėlį dėkite į lėkštę korėta puse (ta kuri kepė trumpiau) į viršų. Ant paplotėlio dėkite šoninę, kiaušinius, šiek tiek saulėgrąžų daigų, užbarstykite šviežiai maltų pipirų, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  • 7Patarimas. Paplotėlius šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų ar užšaldyti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis