I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Apelsininiai susukti blyneliai su kreminiu įdaru


Ingredientai


Blynų tešlai jums reikės:

215 g išsijotų miltų
240 ml pieno
240 ml vandens
50 ml neutralaus kepimo aliejaus
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
2 vnt. apelsinų žievelės

Įdarui reikės:

~50 g razinų (pagal skonį)
1-2 šaukštų cukraus (pagal skonį)
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių

Padažui reikės:

2 vnt. apelsinų sulčių
1 valg. šaukšto rudojo cukraus
2 valg. šaukštų sviesto
Saujelės šviežių aviečių
  • 1Į dubenį sudėkite išsijotus miltus, supilkite pieną, vandenį, aliejų, įmuškite tris kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Trintuvo pagalba sudėtus ingredientus suplakite iki vientisos masės. Gautą masę perkoškite per sietelį, kad įsitikintumėte, jog neliko miltų gumuliukų. Tešla turi būti skysta.
  • 2Nutarkuokite nuo apelsinų žievelę (tik oranžinę dalį) ir ją sudėkite į tešlą, lengvai išmaišykite. Gautą tešlą palikite „pailsėti“ bent 15 minučių ar ilgiau, geriausiai per naktį, kad miltai tinkamai išbrinktų.
  • 3Paruoškite įdarą. Sudėkite kreminį sūrį į dubenį ir pertrinkite, kad būtų vientisa, kremiška masė. Į kreminį sūrį sudėkite razinas, įberkite cukraus, sudėkite kiaušinių trynius, viską gerai išmaišykite.
  • 4Įkaitintą lietinių blynų keptuvę patepkite sviestu. Į keptuvės vidurį įpilkite maždaug 60 g tešlos (nedidelį samtelį), sukiodami keptuvę paskirstykite tešlą ir kepkite kol viršus išdžius, o krašteliai pradės ruduoti (karamelizuotis). Tada blyną apverskite ir baikite kepti. Tokiu būdu išsikepkite norimą kiekį blynelių.
  • 5Keptuvę su metaline rankena (tinkančią dėti į orkaitę) arba skardelę gausiai ištepkite sviestu.
  • 6Įdarykite iškeptus blynelius. Ant blyno dėkite maždaug šaukštą įdaro ir jį paskirstykite per vidurio liniją, tuomet blyną užlenkite per pusę, tą pusę dar per pusę (išilgai), blyną suvyniokite į rožytę ir dėkite į keptuvę skirtą kepti orkaitėje. Taip paruoškite visus blynus, kol keptuvė užsipildys. Dėkite kepti į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 10-15 minučių, kol šiek tiek apskrus.
  • 7Kol blyneliai kepa, pasiruoškite apelsininį užpilą. Iš apelsinų išspauskite sultis ir supilkite jas į prikaistuvį ir kaitinkite, kol nugaruos maždaug perpus. Tuomet įberkite šaukštą rudojo cukraus, įdėkite du valgomus šaukštus sviesto, išjunkite kaitrą ir maišykite, kol sviestas ištirps. Įberkite kelias avietes, išmaišykite (uogų netrinkite).
  • 8Iškepusius susuktus blynelius dėkite į lėkštę ir užpilkite šiek tiek apelsinų padažo su avietėmis.
  • 9Patarimas: Jei nežinote kaip susukti blynelius ar juos kepti, visada galite pasitikslinti pažiūrėdami video receptą GARDU GARDU youtube kanale.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis