I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Apelsininiai susukti blyneliai su kreminiu įdaru


Blynų niekada nebus per daug! Aromatingi apelsiniai blyneliai su kreminio sūrio įdaru tinka tiek pusryčiams, tiek desertui, o dar ir atrodo nuostabiai. Šiuos blynelius galite pasiruošti iš vakaro, tad ryte beliks tik įdėti į orkaitędvidešimčiai minučių ir jau galėsite mėgautis saldžiais pusryčiais. Patiks tiek dideliems, tiek mažiems.

Ingredientai


Blynų tešlai jums reikės:

215 g išsijotų miltų
240 ml pieno
240 ml vandens
50 ml neutralaus kepimo aliejaus
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
2 vnt. apelsinų žievelės

Įdarui reikės:

~50 g razinų (pagal skonį)
1-2 šaukštų cukraus (pagal skonį)
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių

Padažui reikės:

2 vnt. apelsinų sulčių
1 valg. šaukšto rudojo cukraus
2 valg. šaukštų sviesto
Saujelės šviežių aviečių
  • 1Į dubenį sudėkite išsijotus miltus, supilkite pieną, vandenį, aliejų, įmuškite tris kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Trintuvo pagalba sudėtus ingredientus suplakite iki vientisos masės. Gautą masę perkoškite per sietelį, kad įsitikintumėte, jog neliko miltų gumuliukų. Tešla turi būti skysta.
  • 2Nutarkuokite nuo apelsinų žievelę (tik oranžinę dalį) ir ją sudėkite į tešlą, lengvai išmaišykite. Gautą tešlą palikite „pailsėti“ bent 15 minučių ar ilgiau, geriausiai per naktį, kad miltai tinkamai išbrinktų.
  • 3Paruoškite įdarą. Sudėkite kreminį sūrį į dubenį ir pertrinkite, kad būtų vientisa, kremiška masė. Į kreminį sūrį sudėkite razinas, įberkite cukraus, sudėkite kiaušinių trynius, viską gerai išmaišykite.
  • 4Įkaitintą lietinių blynų keptuvę patepkite sviestu. Į keptuvės vidurį įpilkite maždaug 60 g tešlos (nedidelį samtelį), sukiodami keptuvę paskirstykite tešlą ir kepkite kol viršus išdžius, o krašteliai pradės ruduoti (karamelizuotis). Tada blyną apverskite ir baikite kepti. Tokiu būdu išsikepkite norimą kiekį blynelių.
  • 5Keptuvę su metaline rankena (tinkančią dėti į orkaitę) arba skardelę gausiai ištepkite sviestu.
  • 6Įdarykite iškeptus blynelius. Ant blyno dėkite maždaug šaukštą įdaro ir jį paskirstykite per vidurio liniją, tuomet blyną užlenkite per pusę, tą pusę dar per pusę (išilgai), blyną suvyniokite į rožytę ir dėkite į keptuvę skirtą kepti orkaitėje. Taip paruoškite visus blynus, kol keptuvė užsipildys. Dėkite kepti į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 10-15 minučių, kol šiek tiek apskrus.
  • 7Kol blyneliai kepa, pasiruoškite apelsininį užpilą. Iš apelsinų išspauskite sultis ir supilkite jas į prikaistuvį ir kaitinkite, kol nugaruos maždaug perpus. Tuomet įberkite šaukštą rudojo cukraus, įdėkite du valgomus šaukštus sviesto, išjunkite kaitrą ir maišykite, kol sviestas ištirps. Įberkite kelias avietes, išmaišykite (uogų netrinkite).
  • 8Iškepusius susuktus blynelius dėkite į lėkštę ir užpilkite šiek tiek apelsinų padažo su avietėmis.
  • 9Patarimas: Jei nežinote kaip susukti blynelius ar juos kepti, visada galite pasitikslinti pažiūrėdami video receptą GARDU GARDU youtube kanale.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis