I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Apverstas obuolių pyragas


Ingredientai


Jums reikės Pyragui:

1 kg obuolių
100 g cukraus
100 g sviesto
400 g sluoksniuotos sviestinės bemielės tešlos

Jums reikės Papuošimui:

100 g šv. šilauogių
Šviežios mėtos lapelių
  • 1Obuolius nulupti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę po truputį berti cukrų ir judinant keptuvę laukti, kol jis visas gražiai išsilydis.
  • 2Tada po truputį dėti kambario temperatūros sviesto gabaliukus ir nuolat maišyti, kol pilnai ištirps ir susidarys vientisa masė. Į gautą masę sudėti obuolių skilteles, gerai išmaišyti. Vanilės ankštį perpjauti išilgai ir išskobti sėklytes, viską sumestį į keptuvę ir gerai išmaišyti. Kol obuoliai karamelizuojasi, gražiai juos paskirstyti ant keptuvės dugno saulytės forma, iškočioti tešlą ir išpjauti keptuvės skersmens apskritimą. Juo uždengti karamelizuotus obuolius, tolygiai subadyti tešlos paviršių šakute ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.
  • 3Iškepusį pyragą geriausia palikti nakčiai pastovėti, kad sutvirtėtų obuolių masė. Prieš patiekiant dekoruoti maskarponės sūrio rutuliukais, šviežiomis šilauogėmis, mėtos lapeliais ir apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis