I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Aromatinga indiška sviestinė vištiena


Indiški patiekalai asocijuojasi su begale aromatų ir prieskonių gausa, todėl pradėti gaminti juos namuose visada yra šiek tiek nedrąsu. Aromatinga sviestinė vištiena yra puikus patiekalas, nuo kurio galite pradėti pažintį su šia nuostabia ir visame pasaulyje pamėgta virtuve, nesibaimindami, kad kažkas nepavyks. Pasinerkite į prieskonių pasaulį ir susipažinkite su naujais skoniais.

Ingredientai


Česnakų-imbierų pastai jums reikės:

1 šaukšto tarkuoto česnako
1 šaukšto tarkuoto imbiero
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos

Marinatui reikės:

8 vnt. vištienos blauzdelių mėsos
120 ml riebaus jogurto
2 šaukštų Garam masala prieskonių mišinio
2 šaukštų česnakų-imbierų pastos
1 arb. šaukštelio ciberžolės
1 ½ arb. šaukštelio malto kumino
1 ½ arb. šaukštelio maltos kalendros
1 arb. šaukštelio čili pipirų dribsnių
1 arb. šaukštelio druskos
0,5 citrinos sulčių
Keletos medinių iešmelių

Padažui jums reikės:

4 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukšto aliejaus
½ arb. šaukštelio kumino sėklų
1 vnt. kardamono ankštis
4 vnt. gvazdikėliai
1 vnt lauro lapas
½ arb. šaukštelio ciberžolės
1 vnt. didelio balto svogūno
1 šaukšto česnakų-imbierų pastos
1 ½ arb. šaukštelio Garam masala prieskonių mišinio
1 ½ arb. šaukštelio malto kumino
1 ½ arb. šaukštelio maltos kalendros
1 arb. šaukštelio čili pipirų dribsnių
0,5 stiklinės anakardžių riešutų
½ stiklinės vandens

Patiekimui reikės:

Virtų birių ryžių
Indiškos Naan duonos
  • 1Vištienos blauzdelių mėsą apžiūrėkite ir pašalinkite kremzlių likučius, tada gabaliukus supjaustykite į tris dalis.
  • 2Paruoškite česnakų pastą. Indelyje sumaišykite trintą česnaką su trintu imbieru, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įberkite žiupsnelį druskos, viską gerai sumaišykite iki vientisos masės.
  • 3Paruoškite marinatą. Į dubenį sudėkite jogurtą, visus sausus prieskonius, vieną šaukštelį anksčiau pasiruoštos česnakų pastos, įspauskite citrinos sultis ir gerai viską išmaišykite.
  • 4Gautą marinatą užpilkite ant vištienos, gerai išmaišykite ir sudėkite į vakuumavimo indelį. Taip paruoštą vištieną vakuumavimo indelyje reikėtų marinuoti ne trumpiau nei dvylika valandų. Jei marinuojate be vakuumo, vištieną palaikykite apie dvidešimt keturias valandas.
  • 5Medinius iešmelius pamerkite valandai į vandenį, kad kepant nesudegtų. Sumaukite užsimarinavusią vištieną ant iešmelių ir sudėkite ją į kepimo skardą ant kraštų, kad mėsa „pakibtų ore“. Taip paruoštą vištieną kepkite iki 230 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija, aukščiausioje padėtyje apie penkiolika minučių.
  • 6Paruoškite padažą. Į prikaistuvį įdėkite vieną šaukštą sviesto, įpilkite aliejaus ir ištirpinkite. Tirpstant sviestui ir jį vis pamaišant, sudėkite kumino sėklas, kardamoną, gvazdikėlius, lauro lapą, ciberžolę ir pakepinkite apie vieną minutę. Stambiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į sviestą su prieskoniais, kepkite apie penkias minutes, kol svogūnas suminkštės ir pasidarys skaidrus. Svogūnui apkepus, į keptuvę įdėkite vieną šaukštą česnakų pastos, likusius, padažui skirtus prieskonius, išmaišykite ir pakepkite dar vieną minutę, kad atsiskleistų prieskonių aromatai. Tada sudėkite anakardžių riešutus ir konservuotus trintus pomidorus, įberkite žiupsnelį druskos ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie dešimt minučių. Gautą padažą supilkite į aukštesnį, trynimui patogų indelį, įpilkite pusę stiklinės vandens ir trintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę gražinkite į keptuvę ir sudėkite likusį sviestą. Sviestui ištirpus, į padažą sudėkite iškeptus vištienos gabaliukus ir išmaišykite. Jei padažas atrodo per tirštas, galite į jį supilti nuo vištienos kepimo likusias sultis.
  • 7Sviestinę vištieną patiekite su virtais biriais ryžiais ir Naan idiška duona.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis