I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh


Artimųjų rytų desertas Knafeh gaminamas iš "angelų plaukais" vadinamos tešlos kataifi, sulaistytos cukraus sirupu ir įdarytas sūriu. Skamba išties intriguojančiai tiesa? Mes pabandėme pagaminti šį desertą ir maloniai nustebome, kad avių pieno sūris gali tapti puikaus skanėsto dalimi, o pridėjus vos kelis papildomus ingredientus, saldus cukraus sirupas tampa gaivesniu ir desertui suteikia papildomų skonių. Tikrai verta išbandyti ir atrasti netikėtų skonių derinių.

Ingredientai


Jums reikės:

500 g kataifi tešlos
150 g tirpinto ghee sviesto
500 g avių pieno sūrio

Sirupui jums reikės:

1 vnt. didelio apelsino
2 vnt. žaliųjų citrinų
2 stiklinių rudojo cukraus
1 stiklinės vandens
Šiek tiek nekepintų ir nesūdytų pistacijų
  • 1Kataifi tešlą sukarpykite (suplėšykite) maždaug 2 cm ilgio siūlais ir užpilkite tirpintu sviestu. Rankomis gerai išmaišykite, kad kiekvienas siūliukas tolygiai pasidengtų. Į kepimo indą sudėkite maždaug du trečdalius tešlos ir stiklinės pagalba gerai ją suspauskite suformuodami tarsi paplotėlį.
  • 2Sutarkuokite avių pieno sūrį ir palikdami maždaug po 2 cm iš šonų suberkite jį ant suformuoto paplotėlio. Sūrį paspauskite, sudėkite likusią tešlą ir vėl gerai suspauskite. Taip paruoštą desertą dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 35-40 minučių.
  • 3Pagaminkite sirupą. Skustuko pagalba nulupkite apelsino žievelę ir ją sudėkite į prikaistuvį. Tą patį padarykite su žaliosiomis citrinomis. Išspauskite apelsino ir žaliųjų citrinų sultis, supilkite jas ir vandenį į prikaistuvį su žievelėmis. Supilkite cukrų, įjunkite vidutinę kaitrą ir užvirus pavirkite 10-12 minučių. Išvirus išimkite žieveles ir leiskite sirupui pravėsti.
  • 4Iškepusį desertą apversdami išverskite į kitą skardą ar didesnį indą. Dar karštą sulaistykite pravėsusiu sirupu. Reikėtų sunaudoti šiek tiek daugiau nei pusę pasiruošto kiekio, kitą dalį pasilikite užsipilti ragaujant.
  • 5Desertą skanaukite dar karštą, užpildami dar šiek tiek sirupo ir apibarstydami smulkintomis pistacijomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis