I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Avietinis tortas su pistacijų kremu


Ingredientai


Biskvitui reikės:

40 g migdolų riešutų
40 g lazdyno riešutų
70 g cukraus pudros
2 šaukštų cukraus
4 kiaušinių baltymų

Kremui reikės:

100 g cukraus
100 g vandens
5 kiaušinių trynių
240 g sviesto

Užbaigimui reikės:

300 g aviečių
Cukraus pudros
  • 1Riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalinti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gauti du biskvitus. Kepti iki 180°C įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.
  • 2Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputi pilti karšą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų. Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir šluotelės pagalba sujungti su baltymų pase.
  • 3Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditerinio maišelio pagalba užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings.
  • 4Torto viršų papuošti cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis