I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Avietinis tortas su pistacijų kremu


Ingredientai


Biskvitui reikės:

40 g migdolų riešutų
40 g lazdyno riešutų
70 g cukraus pudros
2 šaukštų cukraus
4 kiaušinių baltymų

Kremui reikės:

100 g cukraus
100 g vandens
5 kiaušinių trynių
240 g sviesto

Užbaigimui reikės:

300 g aviečių
Cukraus pudros
  • 1Riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalinti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gauti du biskvitus. Kepti iki 180°C įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.
  • 2Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputi pilti karšą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų. Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir šluotelės pagalba sujungti su baltymų pase.
  • 3Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditerinio maišelio pagalba užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings.
  • 4Torto viršų papuošti cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis