I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje


Azijos virtuvė jau kuris laikas karaliauja įvairiuose maisto top‘uose ir vis daugiau žmonių atranda naujus skonius. Tačiau neretai pasigaminti namuose kažką panašaus, ką esame ragavę, yra pakankamai sudėtinga. Šefas Gediminas lengvina mūsų gyvenimus ir dalinasi receptu, kuris patiks visiems ieškantiems kažko kitokio. Šis Azijos įkvėptas patiekalas nuostabiai tiks šaltais žiemos vakarais, kai norisi turtingų skonių, sotumo ir šilumos.  Pasinaudodami keliais triukais koldūnus su krevetėmis ir kiauliena pagaminsite labai lengvai, o patiekus juos su natūraliu ramen sultiniu, kurį užteks tik pašildyti, mėgausitės skonių jūra nesugaišdami tam begalės laiko.

Ingredientai


Įdarui jums reikės:

200 g išvalytų krevečių
350 g kiaulienos šoninės (liesesnės)
Pundelio šviežios kalendros
Ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų
1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
1 valg. šaukšto sojos padažo
1 valg. šaukšto austrių padažo
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
0,5 arb. šaukštelio malto imbiero
3-4 skiltelių česnako
10 g želatinos miltelių

Taip pat jums reikės:

300 g gyoza tešlos
Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
  • 1Paruoškite įdarą. Į smulkintuvą sudėkite gerai išvalytas krevetes, susmulkinkite iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį. Į smulkintuvą sudėkite pusę kiaulienos šoninės, susmulkinkite taip pat iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį su krevetėmis. Likusią kiaulienos šoninę susmulkinkite iki pastos konsistencijos, sudėkite į tą patį dubenį. Kalendrą ir svogūnų laiškus susmulkinkite, suberkite į dubenį su krevetėmis ir šonine. Supilkite sezamų aliejų, sojos bei austrių padažus, suberkite druską, cukrų, maltą imbierą, įspauskite česnaką ir gerai viską išmaišykite. Želatinos miltelius sumaišykite su 50-60 ml vandens ir išbrinkus supilkite į įdarą. Želatina įdarui suteiks tiršto sultingumo. Viską gerai permaišykite.
  • 2Gyoza tešlą iš vakaro išimkite iš šaldiklio ir įdėkite į šaldytuvą, kad palengva atšiltų. Gaminant, tešlos laktštelius laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų. Formuokite koldūnus. Gyoza tešlos lakšto kraštelius aptepkite vandeniu, į jo vidurį dėkite šaukštelį paruošto įdaro ir užlenkite šonus į viršų, juos suklijuodami. Taip kartokite, kol paruošite visus koldūnus. Paruoštus koldūnus laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų.
  • 3Didesniame puode užkaiskite ramen sultinį ir kai jis lengvai užvirs, padarykite sukuriuką bei sudėkite koldūnus. Pavirkite keletą minučių.
  • 4Į dubenėlį įdėkite šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų, apšlakstykite Yuzu aliejumi, dėkite koldūnus ir užpilkite sultiniu, kad ne pilnai apsemtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis