I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje


Azijos virtuvė jau kuris laikas karaliauja įvairiuose maisto top‘uose ir vis daugiau žmonių atranda naujus skonius. Tačiau neretai pasigaminti namuose kažką panašaus, ką esame ragavę, yra pakankamai sudėtinga. Šefas Gediminas lengvina mūsų gyvenimus ir dalinasi receptu, kuris patiks visiems ieškantiems kažko kitokio. Šis Azijos įkvėptas patiekalas nuostabiai tiks šaltais žiemos vakarais, kai norisi turtingų skonių, sotumo ir šilumos.  Pasinaudodami keliais triukais koldūnus su krevetėmis ir kiauliena pagaminsite labai lengvai, o patiekus juos su natūraliu ramen sultiniu, kurį užteks tik pašildyti, mėgausitės skonių jūra nesugaišdami tam begalės laiko.

Ingredientai


Įdarui jums reikės:

200 g išvalytų krevečių
350 g kiaulienos šoninės (liesesnės)
Pundelio šviežios kalendros
Ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų
1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
1 valg. šaukšto sojos padažo
1 valg. šaukšto austrių padažo
1 arb. šaukštelio druskos
1 arb. šaukštelio cukraus
0,5 arb. šaukštelio malto imbiero
3-4 skiltelių česnako
10 g želatinos miltelių

Taip pat jums reikės:

300 g gyoza tešlos
Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
  • 1Paruoškite įdarą. Į smulkintuvą sudėkite gerai išvalytas krevetes, susmulkinkite iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį. Į smulkintuvą sudėkite pusę kiaulienos šoninės, susmulkinkite taip pat iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį su krevetėmis. Likusią kiaulienos šoninę susmulkinkite iki pastos konsistencijos, sudėkite į tą patį dubenį. Kalendrą ir svogūnų laiškus susmulkinkite, suberkite į dubenį su krevetėmis ir šonine. Supilkite sezamų aliejų, sojos bei austrių padažus, suberkite druską, cukrų, maltą imbierą, įspauskite česnaką ir gerai viską išmaišykite. Želatinos miltelius sumaišykite su 50-60 ml vandens ir išbrinkus supilkite į įdarą. Želatina įdarui suteiks tiršto sultingumo. Viską gerai permaišykite.
  • 2Gyoza tešlą iš vakaro išimkite iš šaldiklio ir įdėkite į šaldytuvą, kad palengva atšiltų. Gaminant, tešlos laktštelius laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų. Formuokite koldūnus. Gyoza tešlos lakšto kraštelius aptepkite vandeniu, į jo vidurį dėkite šaukštelį paruošto įdaro ir užlenkite šonus į viršų, juos suklijuodami. Taip kartokite, kol paruošite visus koldūnus. Paruoštus koldūnus laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų.
  • 3Didesniame puode užkaiskite ramen sultinį ir kai jis lengvai užvirs, padarykite sukuriuką bei sudėkite koldūnus. Pavirkite keletą minučių.
  • 4Į dubenėlį įdėkite šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų, apšlakstykite Yuzu aliejumi, dėkite koldūnus ir užpilkite sultiniu, kad ne pilnai apsemtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronų paelija su jūros gėrybėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Midijos su traiškytomis bulvytėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pyragėliai su obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grikių blyneliai su įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis