I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Baklava sūrio pyragas su pistacijomis


Ingredientai


Jums reikės:

100 g pistacijų riešutų
30 g cukraus pudros
10 filo tešlos lakštų
200 g lydyto sviesto
120 g cukraus
3 kiaušinių
  • 1Pradžioje pasiruoškite ingredientus pyrago pagrindui. Pistacijų riešutus sumalkite su cukraus pudra iki trupinių. Išlydykite sviestą. Pasiruoškite kepimo formą. Filo tešla yra labai plona, taigi išėmus iš pakuotės labai greitai džiūsta ir trupa, todėl ją uždenkite švariu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu.
  • 2Filo tešlos lakštą plonai aptepkite lydytu sviestu, dėkite ant viršaus kitą lakštą ir taip pat aptepkite sviestu. Dėkite į kepimo formą ir užberkite ploną, 3-5 mm storio, sluoknį smulkintų pistacijų. Taip pat paruoškite dar du lakštus tešlos, dėkite į formą ir užberkite riešutų. Viso dėkite 4 tokius sluoksnius su riešutais. Paskutiniam sluoksniui tešlą tepkite tik vieną kartą. Viršutinės tešlos tepti nebereikia. Šiek tiek paspauskite tešlą tiek į formos dugną, tiek į šonus, kad visi sluoksniai kuo geriau sukibtų. Filo tešlos perteklių nukirpkite žirklėmis.
  • 3Sūrio kremą maišykite su cukrumi, kol jis ištirps. Įmaišykite miltus. Įmuškite kambario temperatūros kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės. Galiausiai įpilkite grietinėlę ir maišykite vėl iki vientisos masės.
  • 4Įdarą supilkite į kepimo formą su paruoštu pagrindu ir kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje, su vėjelio funkcija, 60 minučių. Kad pyrago viršus stipriai neapskrustų, kepimo metu virš jo įdėkite kepimo skardą. Iškepusį sūrio pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tuomet palaikykite kelias valandas šaldytuve.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis