Banananinis pyragas su kokosų karamele

Ingredientai
Karamelei reikės:
35 g rudojo cukraus
30 g vandens
200 g kokosų pieno
Biskvitui reikės:
50 g sviesto
40 g kokosų drožlių
60 g cukraus
180 g pieno
2-3 bananų
- 1Į prikaistuvį suberti cukrų, įpilti vandens ir virti iki tirštos konsistencijos, kai burbulai darysis dideli, sunkiai sprogstantys. Kai vanduo jau bus beveik išgaraves, maišant supilti kokosų pieną ir vanilės ekstraktą. Kai masė sutirštės, taps karamelinės spalvos, nukelti nuo kaitros ir leisti kiek atvėsti.
- 2Į dubenį sudėti sviestą, miltus ir maišyti. Galima maišyti tiesiog rankomis. Maišant suberti kokosų drožles, cukrų, kepimo miltelius, juodo šokolado gabaliukus. Supilti pieną ir išmaišyti šluotelės pagalba.
- 3Išmaišytą biskvito tešlą paskirstyti į kepimui skirtą formą arba kelias formeles (apie 15 cm skersmens), ant viršaus užpilti karamelę, sudėti bananus, perpjautus pusiau.
- 4Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.