I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra


Spurga jau savaime yra puikus desertas, kurį mėgsta daugelis. Tačiau jei namuose turite užsilikusių pernokusių bananų, jie gali tapti dar įdomesnių spurgyčių dalimi. Super greitai ir lengvai pagaminamos, o mėgstamos tiek mažų, tiek didelių. O jei dar apvoliosite jas cukraus glazūroje.. na ką čia bepasakoti, išbandykite patys ir mėgaukitės.

Ingredientai


Jums reikės:

30 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio cinamono
2 vnt. laisva laikomų vištų kiaušinių
160 ml pieno
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
3 vnt. labai gerai prinokusių bananų
1-1,5 l aliejaus kepimui

Glaistui reikės:

250 g cukraus pudros
80 ml pieno
Šiek tiek cinamono
  • 1Į dubenį suberkite miltus, sudėkite cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite kambario temperatūros pieną, ištirpintą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite. Išmaišytus sausus ingredientus supilkite į skystų ingredientų plakinį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • 2Bananus supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į tešlą ir permaišykite.
  • 3Keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų iki 170 °C laipsnių. Ledų šaukšto arba tiesios šaukštelių pagalba formuokite nedideles spurgytes ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Atidžiai stebėkite temperatūrą ir palaikykite ją apie 170 °C, kad neprigertų riebalo ar nesudegtų. Spurgyčių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio, tad reikėtų stebėti jų kepimą individualiai.
  • 4Į dubenį suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilę, įberkite cinamoną, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • 5Iškepusias spurgytes meskite į pasiruoštą glazūrą, apvoliokite ir prieš ragaujant, leiskite šiek tiek pastovėti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis