I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra


Spurga jau savaime yra puikus desertas, kurį mėgsta daugelis. Tačiau jei namuose turite užsilikusių pernokusių bananų, jie gali tapti dar įdomesnių spurgyčių dalimi. Super greitai ir lengvai pagaminamos, o mėgstamos tiek mažų, tiek didelių. O jei dar apvoliosite jas cukraus glazūroje.. na ką čia bepasakoti, išbandykite patys ir mėgaukitės.

Ingredientai


Jums reikės:

30 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio cinamono
2 vnt. laisva laikomų vištų kiaušinių
160 ml pieno
1 valg. šaukšto ištirpinto sviesto
3 vnt. labai gerai prinokusių bananų
1-1,5 l aliejaus kepimui

Glaistui reikės:

250 g cukraus pudros
80 ml pieno
Šiek tiek cinamono
  • 1Į dubenį suberkite miltus, sudėkite cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, supilkite kambario temperatūros pieną, ištirpintą sviestą ir taip pat gerai išmaišykite. Išmaišytus sausus ingredientus supilkite į skystų ingredientų plakinį ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • 2Bananus supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į tešlą ir permaišykite.
  • 3Keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų iki 170 °C laipsnių. Ledų šaukšto arba tiesios šaukštelių pagalba formuokite nedideles spurgytes ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Atidžiai stebėkite temperatūrą ir palaikykite ją apie 170 °C, kad neprigertų riebalo ar nesudegtų. Spurgyčių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio, tad reikėtų stebėti jų kepimą individualiai.
  • 4Į dubenį suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilę, įberkite cinamoną, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
  • 5Iškepusias spurgytes meskite į pasiruoštą glazūrą, apvoliokite ir prieš ragaujant, leiskite šiek tiek pastovėti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis