I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu


Turite namuose užsilikusių pajuodusių, pernokusių bananų? Jokiu būdu jų neišmeskite! Geriau pasigaminkite bananų pyragą, kuriam būtent tokių pajuodelių ir reikia. Drėgnas, purus, sodraus skonio pyragas, kuriam papildomo skonio suteikia kartusis šokoladas. O jei dar skirsite kelias minutes savo laiko pasigaminti puikaus žaliųjų citrinų kreminio sūrio kremą, mėgausitės kiekvienu kąsniu ir tikrai norėsite pakartoti.

Ingredientai


Pyragui jums reikės:

380-400 g labai gerai prinokusių/pernokusių bananų
110 g ištirpinto sviesto
100 g cukraus
100 g muskavado cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
140 g graikiško jogurto
0,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos

Taip pat jums reikės:

1 vnt. žalosios citrinos žievelės
50 g cukraus pudros
3 valg. šaukštų žaliosios citrinos sulčių
  • 1Paruoškite bananinį pyragą. Šakute sutrinkite bananus. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, supilkite kristalinį bei muskavado cukrų ir plakite kol gausite tirštos pastos konsistenciją. Įmuškite kiaušinius, tolygiai išmaišykite. Sudėkite trintus bananus, jogurtą ir išmaišykite iki vientisos masės. Miltus kartu su valgomąja soda išsijokite per sietelį ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais. Vėl išmaišykite viską iki vientisos masės. Suberkite šokolado granules, permaišykite ir suverskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, pabarstykite dar šiek tiek šokolado granulėmis ir dėkite kepti į iki 165 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių, priklausomai nuo jūsų gaminamo pyrago storio. Pyragas bus iškepęs tada, kai į pyragą įbedus medinį pagaliuką ir jį ištraukus, prie jo neliks prilipusios tešlos.
  • 2Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir gerai jį išmaišykite. Įtarkuokite žalosios citrinos žievelę, suberkite per sietelį išsijotą cukraus pudrą ir viską permaišykite. Įpilkite vanilės ekstrakto, supilkite grietinėlę ir viską labai gerai išplakite iki purios konsistencijos. Supilkite žaliosios citrinos sultis, permaišykite ir palikite šaldytuve, kol pyragas iškeps.
  • 3Iškepusį pyragą patiekite dar šiltą, kartu su žaliosios citrinos sūrio kremu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis