I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais


Ingredientai


Jums reikės:

240 g naminio moliūgų kremo
2 valg. šaukštų rudojo cukraus
Mažo žiupsnelio malto kardamono
Žiupsnelio malto cinamono
4 vnt. (500g) lapelių mielinės tešlos
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio plakinio

Glazūrai jums reikės:

100 g cukraus pudros
50 g sviesto
  • 1Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.
  • 2Į dubenį sudėkite moliūgų kremą, migdolų miltus, rudąjį cukrų, kardamoną bei cinamoną ir viską gerai išmaišykite.
  • 3Mielinės tešlos lapelius lengvai pakočiokite, kad 3-4 cm padidėtų į plotį. Ant vieno tešlos lapelio paskleiskite maždaug pusę paruošto įdaro, uždenkite kitu tešlos lapeliu ir prispauskite, kad neliktų jokių oro tarpelių. Taip paruoštą lakštą padalinkite į dvi dalis išilgai. Kiekvieną iš dalių padalinkite į tris juosteles ir iš gautų juostelių stengdamiesi kuo tvirčiau suglausti tešlą, supinkite pynutę. Abu galus tvirtai užspauskite ir lengvai užlenkite kraštelius. Tą patį pakartokite su likusia tešla. Turite gauti keturias pynutes.
  • 4Suformuotas bandeles uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie valandą šilčiausioje namų vietoje apie valandą. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 190 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20 minučių.
  • 5Paruoškite glazūrą. Į prikaistuvį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą bei sviestą ir maišydami palengva kaitinkite ant vidutinės kaitros kol pasidarys vientisa masė be gumuliukų.
  • 6Iškepusias bandeles palikite šiek tiek pravėsti ir tada konditerinio maišelio, švirkšto ar tiesiog šaukšto pagalba papuoškite paruoštu glaistu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Prancūziškų skrebučių apkepas vėlyviems pusryčiams

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas Brookie

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškasis amerikietiškas obuolių pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminis mangų desertas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis