I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais


Kol moliūgų sezonas dar nesibaigė, išbandykite pasigaminti šias nuostabias pynutes su moliūgų įdaru. Nors skamba labai neįprastai, bet skonis tikrai nustebins ir tik gerąja to žodžio prasme. Ir visai nereikės ilgai minkyti tešlos, šį kartą„pasukčiausime“ ir mėgausimės greitai paruošiamu skanėstu.

Ingredientai


Jums reikės:

240 g naminio moliūgų kremo
2 valg. šaukštų rudojo cukraus
Mažo žiupsnelio malto kardamono
Žiupsnelio malto cinamono
4 vnt. (500g) lapelių mielinės tešlos
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio plakinio

Glazūrai jums reikės:

100 g cukraus pudros
50 g sviesto
  • 1Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.
  • 2Į dubenį sudėkite moliūgų kremą, migdolų miltus, rudąjį cukrų, kardamoną bei cinamoną ir viską gerai išmaišykite.
  • 3Mielinės tešlos lapelius lengvai pakočiokite, kad 3-4 cm padidėtų į plotį. Ant vieno tešlos lapelio paskleiskite maždaug pusę paruošto įdaro, uždenkite kitu tešlos lapeliu ir prispauskite, kad neliktų jokių oro tarpelių. Taip paruoštą lakštą padalinkite į dvi dalis išilgai. Kiekvieną iš dalių padalinkite į tris juosteles ir iš gautų juostelių stengdamiesi kuo tvirčiau suglausti tešlą, supinkite pynutę. Abu galus tvirtai užspauskite ir lengvai užlenkite kraštelius. Tą patį pakartokite su likusia tešla. Turite gauti keturias pynutes.
  • 4Suformuotas bandeles uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie valandą šilčiausioje namų vietoje apie valandą. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 190 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20 minučių.
  • 5Paruoškite glazūrą. Į prikaistuvį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą bei sviestą ir maišydami palengva kaitinkite ant vidutinės kaitros kol pasidarys vientisa masė be gumuliukų.
  • 6Iškepusias bandeles palikite šiek tiek pravėsti ir tada konditerinio maišelio, švirkšto ar tiesiog šaukšto pagalba papuoškite paruoštu glaistu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis