I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena


Ar žinojote, kad iš mums visiems gerai žinomos ir įprastos mielinės tešlos galima pasigaminti ne tik įvairias saldžias bandeles ar pyragus, bet ir kai ką įdomesnio? Bao arba kitaip garuose virtos bandelės – neįtikėtinai minkštos ir burnoje tirpstančios, o pikantiški priedai prie jų fantastiškai tinka. Šiame recepte siūlome jums išbandyti plėšytos antienos su hoisin padažu, korėjietiškų marinuotų morkų, aštresnio majonezinio padažo ir kalendros derinį. Puikus pasirinkimas draugų susibūrimui.

Ingredientai


Bandelių tešlai jums reikės:

350 g pieno
60 g sviesto
80 g cukraus
10 g druskos
8 g sausų mielių arba 24 g šviežių mielių
4 g kepimo miltelių

Hoisin antienai jums reikės:

1.25 kg antienos confit
6 valg. šaukštų Hoisin padažo

Padažui jums reikės:

6 valg. šaukštų majonezo
1 vnt. žaliosios citrinos žievelės
1 vnt. žaliosios citrinos sulčių
1-2 valg. šaukšto sriracha padažo

Taip pat jums reikės:

400 g korėjietiškai marinuotų morkų salotų
Nedidelio pundelio kalendros
Lengvai patraiškytų žemės riešutų
  • 1Į katiliuką suberkite sausus bandelių tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite. Įdėkite mielių ir supilkite pieną. Tešlą maišytuvu maišykite lėta eiga, kad tolygiai išsimaišytų visi ingredientai. Taip maišykite apie 4 minutes. Tuomet minkykite tešlą apie 8 minutes vidutine eiga, kol ji nebelips prie katiliuko kraštų. Galiausiai sudėkite kambario temperatūros sviestą ir maišykite greita eiga, kol sviestas pilnai išsimaišys. Švarų indą patepkite sviestu, įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie 1 valandą, kol padvigubės.
  • 2Iš iškilusios tešlos suformuokite vienodo dydžio (maždaug 50-60 g, 18 vnt.) rutuliukus, sudėkite ant aliejuoto paviršiaus, uždenkite ir leiskite „pailsėti“ bent 30-40 minučių.
  • 3Darbastalį ant kurio dirbsite su tešla patepkite su aliejumi, tą patį padarykite ir su kočėlu ir „pailsėjusiais“ tešlos rutuliukais. Iš tešlos iškočiokite pailgus, maždaug 0,5 cm storio blynukus. Patepkite juos aliejumi ir užlenkite per pusę, kad gautumėte pusmėnulį. Taip suformuotas bandeles dėkite ant atskirų kepimo popieriaus lakštelių.
  • 4Orkaitės kepimo groteles apvyniokite vienu sluoksnių folijos, padarykite nedideles skylutes per visą plotą ir sudėkite bandeles su kepimo popieriaus lakštais. Jei jūsų orkaitė turi kildinimo funkciją, paruoštas bandeles dėkite į orkaitę ir nustačius kildinimo funkciją su 35 °C laipsniais ir palikite kildintis apie 20 minučių. Jei tokios funkcijos orkaitė neturi, palikite bandeles „pailsėti“ šiltoje vietoje apie 30-40 minučių.
  • 5Kol bandelės kildinasi, paruoškite įdarą. Antienos confit ištraukite iš riebalų, nuimkite odelę ir nukaulinkite. (Riebalų neišmeskite. Susipilkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve. Jie fantastiškai tinka kepti bulves.) Atskirtą nuo kaulų mėsą sudėkite į keptuvę ir šiek tiek pašildykite kartu su hoisin padažu.
  • 6Iškilusias bandeles išimkite iš orkaitės, nustatykite 100% garų funkciją ir orkaitei įkaitus grąžinkite bandeles. Garuose virkite maždaug 10 minučių. Jei tokios funkcijos jūsų orkaitė neturi, tam puikiai tiks ir garų puodas ar tinklelis įdėtas į puodą virš garuojančio vandens.
  • 7Paruoškite padažą. Majonezą sumaišykite su sriracha padažu, žaliosios citrinos sultimis ir tarkuota žievele. Gerai išmaišykite.
  • 8Į išvirusių bandelių vidų dėkite padažą, hoisin antieną, morkytes, paskaninkite kalendra ir lengvai traiškytais žemės riešutais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

59
    59
    Krepšelis
    Vaisių pektinas NH (500 g)
    2 X 38,99  = 77,98 
    Natūralus vištienos sultinys SALSUS (1l)
    2 X 8,99  = 17,98 
    Apelsinų skonio šokoladas-871
    Apelsinų skonio šokoladas (1 kg)
    3 X 19,99  = 59,97 
    Kepimo milteliai (120 g)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Itališki makaronai Tubettoni (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Trofie (500 g)
    2 X 3,19  = 6,38 
    Itališki makaronai Rigatoni (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Pasta Mista (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Gomitoni (500 g)
    2 X 3,19  = 6,38 
    Itališki makaronai Bucatini (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Pistacijų pasta-0
    Pistacijų pasta ( 300 g)
    2 X 16,99  = 33,98 
    Baltasis šokoladas 25,9 %-881
    Baltasis šokoladas 25,9 % (2,5 kg)
    1 X 32,99  = 32,99 
    Cukrinė masė tortų dengimui (5 kg)
    2 X 26,99  = 53,98 
    Želatina lapeliais (10 vnt.)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Greito paruošimo RYŽIŲ košė-1015
    Greito paruošimo RYŽIŲ košė (300 g)
    2 X 2,38  = 4,76 
    Pieninis šokoladas 33,6 %-875
    Pieninis šokoladas 33,6 % (1 kg)
    4 X 14,49  = 57,96 
    Kartusis šokoladas 70,5 %-877
    Kartusis šokoladas 70,5 % (1 kg)
    1 X 14,49  = 14,49 
    Juodasis šokoladas 54,5 %-876
    Juodasis šokoladas 54,5 % (1 kg)
    4 X 13,89  = 55,56 
    Baltasis šokoladas 25,9 %-881
    Baltasis šokoladas 25,9 % (1 kg)
    4 X 14,49  = 57,96 
    Žaliosios citrinos skonio šokoladas-872
    Žaliųjų citrinų skonio šokoladas (1 kg)
    4 X 19,99  = 79,96 
    Juodojo šokolado putėsiai-110
    Juodojo šokolado putėsiai (800 g)
    4 X 15,99  = 63,96 
    Juodojo šokolado vermišeliai-558
    Juodojo šokolado vermišeliai (1000 g)
    4 X 16,89  = 67,56 
    Baltojo šokolado vermišeliai-572
    Baltojo šokolado vermišeliai (1000 g)
    4 X 15,99  = 63,96 
    Baltojo šokolado putėsiai-571
    Baltojo šokolado putėsiai (800 g)
    6 X 17,99  = 107,94 
    Kapučino skonio šokoladas-870
    Kapučino skonio šokoladas (1 kg)
    4 X 19,99  = 79,96 
    Traškus karamelinis įdaras (3 kg)
    2 X 38,97  = 77,94 
    Traškus pistacijų skonio įdaras (3 kg)
    2 X 51,99  = 103,98 
    Traškus šokoladinis įdaras (3 kg)
    2 X 38,97  = 77,94 
    Traškus įdaras su pistacijomis (400 g)
    2 X 7,99  = 15,98 
    Traškus įdaras su pistacijomis (1000 g)
    2 X 17,99  = 35,98 
    Traškus įdaras šokolado skonio (1000 g)
    2 X 13,99  = 27,98 
    Traškus įdaras karamelės skonio (1000 g)
    2 X 13,99  = 27,98 
    Traškus įdaras karamelės skonio (400 g)
    2 X 6,99  = 13,98 
    Traškus įdaras šokolado skonio (400 g)
    2 X 6,99  = 13,98 
    Kakavos milteliai-573
    Kakavos milteliai (1000 g)
    2 X 13,99  = 27,98 
    Cukraus pudra-1000
    Netirpi cukraus pudra (200 g)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Natūralus daržovių sultinys SALSUS (1l)
    2 X 10,49  = 20,98 
    Natūralus žuvies sultinys SALSUS (1l)
    2 X 8,99  = 17,98 
    Natūralus Miso Ramen sultinys SALSUS (1l)
    2 X 11,99  = 23,98 
    Natūralus Shoyou Ramen sultinys SALSUS (1l)
    2 X 11,99  = 23,98