I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington


Lamingtonai („Lamington cake“) – vienas iš populiariausių Australijos desertų, kuriam skirta net nacionalinė diena! Ir tikrai ne veltui. Purus biskvitas, aplietas šokolado glazūra ir apvoliotas kokosų drožlėse – fantastiškas skonių derinys, kuris įtiks daugeliui smaližių.

Ingredientai


Biskvitui jums reikės:

200 g cukraus
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g ištirpinto sviesto

Glazūrai jums reikės:

290 g cukraus pudros
160 ml pieno
50 g ištirpinto sviesto
Žiupsnelio druskos

Taip pat reikės:

50 g kokoso drožlių
  • 1Į plaktuvo dubėnį suberkite cukrų, įmuškite laisvai keturis kiaušinius, įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite greita eiga apie 8 minutes, kol masė patrigubės, o cukrus ištirps.
  • 2Miltus 2-3 kartus išsijokite per sietelį ir sijojant, per du kartus suberkite miltus į suplaktą masę ir labai atsargiai išmaišykite. Pirmą kartą subėrus miltus ir maišant, jie sės žemyn, tad maišykite pakeldami tešlą nuo dubens dugno. Išmaišius supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą atsargiai permaišykite.
  • 3Paruoštą masę supilkite į kepimo skardelę su įtiestu kepimo popieriumi (mūsų naudotos kepimo skardelės matmenys 23x23 cm) ir palyginkite, kad biskvitas būtų kuo lygesnis. Taip paruoštą biskvitą dėkite kepti į iki 170° C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 25-30 minučių. Po 25 minučių kepimo biskvito iškepimo lygį patikrinkite su mediniu pagaliuku.
  • 4Iškepusį biskvitą gerai atvėsinkite ir palaikykite šiek tiek šaldytuve.
  • 5Atvėsusį biskvitą supjaustykite maždaug 5-7 cm skersmens kvadračiukais.
  • 6Visus glazūrai skirtus produktus sudėkite bei supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • 7Atvėsusį ir supjaustytą biskvitą merkite į pasiruoštą glazurą, nuvarvinkite, apvoliokite kokoso drožlėse ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad šiek tiek apstingtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis