I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington


Lamingtonai („Lamington cake“) – vienas iš populiariausių Australijos desertų, kuriam skirta net nacionalinė diena! Ir tikrai ne veltui. Purus biskvitas, aplietas šokolado glazūra ir apvoliotas kokosų drožlėse – fantastiškas skonių derinys, kuris įtiks daugeliui smaližių.

Ingredientai


Biskvitui jums reikės:

200 g cukraus
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g ištirpinto sviesto

Glazūrai jums reikės:

290 g cukraus pudros
160 ml pieno
50 g ištirpinto sviesto
Žiupsnelio druskos

Taip pat reikės:

50 g kokoso drožlių
  • 1Į plaktuvo dubėnį suberkite cukrų, įmuškite laisvai keturis kiaušinius, įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite greita eiga apie 8 minutes, kol masė patrigubės, o cukrus ištirps.
  • 2Miltus 2-3 kartus išsijokite per sietelį ir sijojant, per du kartus suberkite miltus į suplaktą masę ir labai atsargiai išmaišykite. Pirmą kartą subėrus miltus ir maišant, jie sės žemyn, tad maišykite pakeldami tešlą nuo dubens dugno. Išmaišius supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą atsargiai permaišykite.
  • 3Paruoštą masę supilkite į kepimo skardelę su įtiestu kepimo popieriumi (mūsų naudotos kepimo skardelės matmenys 23x23 cm) ir palyginkite, kad biskvitas būtų kuo lygesnis. Taip paruoštą biskvitą dėkite kepti į iki 170° C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 25-30 minučių. Po 25 minučių kepimo biskvito iškepimo lygį patikrinkite su mediniu pagaliuku.
  • 4Iškepusį biskvitą gerai atvėsinkite ir palaikykite šiek tiek šaldytuve.
  • 5Atvėsusį biskvitą supjaustykite maždaug 5-7 cm skersmens kvadračiukais.
  • 6Visus glazūrai skirtus produktus sudėkite bei supilkite į dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • 7Atvėsusį ir supjaustytą biskvitą merkite į pasiruoštą glazurą, nuvarvinkite, apvoliokite kokoso drožlėse ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad šiek tiek apstingtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis