I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bretoniški sausainiai su „Mousseline“ kremu


Ingredientai


Jums reikės sausainiams:

180 g kambario temperatūros sviesto
170 g cukraus
3 kiaušinių trynių
1 arb. š. druskos

Jums reikės kremui:

200 ml pieno
2 kiaušinių trynių
80 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
1 arb. š.cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
130 g sviesto

Jums reikės papuošimui:

Konservuotų mini obuoliukų arba kitų vaisių ar uogų
Žiupsnelio natūralios kakavos
  • 1Dubenyje elektrinio plakiklio pagalba išpurenti sviestą kartu su cukrumi. Tada suberti miltus, kepimo miltelius ir viską perplakti. Atskirai po vieną dėti kiaušinių trynius ir nuolat plakti iki vientisos tvirtos masės.
  • 2Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos į kepimo žiedus formuoti 1 cm storio sausainius. Jei neturite kepimo žiedų, tešlą galima iškočioti ir suformuoti sausainius stiklinės pagalba. Kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusius atvėsinti.
  • 3Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
  • 4Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įberti vanilinės cukraus pudros, po truputį dėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi ir sutirštės. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
  • 5Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ir dekoruoti sausainių viršutinę dalį. Į kremo vidurį įspausti konservuotą mini obuoliuką ir apibarstyti natūralia kakava.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis