I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru


Bulvinė sūrio duonelė – fantastiškas užkandis, kuris išlieka puikaus skonio net atšalęs. Traškus, plonas tešlos sluoksnis, tąsus avių pieno sūrio ir bulvių piure su traškia šonine įdaras tikrai papirks visus bulvių ir sūrio mylėtojus! Belieka tik išbandyti ir mėgautis!

Ingredientai


Jums reikės:

170 ml pieno
Žiupsnelio druskos
30 g tirpinto sviesto
2 vnt. didelių bulvių
1 valg. šaukšto majonezo
~60 g (100 g nekeptos) keptos kiaulienos šoninės
Šiek tiek šviežių petražolių
Šiek tiek šviežio rozmarino
300 g avies pieno sūrio
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1Paruoškite tešlą. Į plaktuvo dubenį supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, supilkite tirpintą sviestą ir maišykite apie 5 minutes, kol ingredientai susijungs ir tešla išsiminkys. Išminkytą tešlą susukite į kamuoliuką, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir leiskite pailsėti bent 10 minučių.
  • 2Paruoškite įdarą. Bulves su lupenomis apvyniokite folija ir kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 40-60 minučių, kol visiškai suminkštės. Iškeptas ir atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite. Tuomet sudėkite majonezą, keptą ir smulkintą šoninę, smulkintas petražoles bei rozmariną ir gerai išmaišykite.
  • 3Pailsėjusią tešlą padalinkite į tris rutuliukus ir iš jų iškočiokite nestorus blynus. Į tų blynų vidurį dėkite po saują tarkuoto avies pieno sūrio, ant viršaus dėkite trečdalį paruošto bulvių įdaro ir uždėkite dar šiek tiek sūrio. Tuomet tešlos kraštus „surinkite“ lyg gamintumėte chinkalį (sakartvelišką kolduną) ir labai gerai užspauskite, kad įdaras kepdamas neišbėgtų. Viduje neturi likti oro pagalvėlių. Kočelo pagalba paploninkite gautą duonelę, patepkite ją alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros, kol gražiai apkrus.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis