Česnakų sriuba

Ingredientai
Jums reikės:
1 baltojo svogūno
3 česnakų galvų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
2 kiaušinių
0,5 prancūziško batono
- 1Puode užvirti 1 litrą vandens, sudėti nuluptas česnako skilteles ir daržovių sultinio kubelį.
- 2Susmulkinti svogūną ir suberti į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų. Pakepinti kelias minutes ir supilti į puodą su verdančiais česnakais. sumažinti kaitrą ir virti iki 10- 15 minučių.
- 3Kol sriuba verda, supjaustyti prancūzišką batoną riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir apkepinti iš abiejų pusių ant grilio keptuvės.
- 4Kai sriuba išverda, išplakti du kiaušinius ir nuolat maišant šluotele lėtai supilti juos į sriubą. Tada elektrinio smulkintuvo pagalba sutrinti sriubą iki vientisos masės ir dar pakaitinti 3-4 minutes. Įberti druskos ir pipirų, jei trūksta.
- 5Sriubą patiekti su skrudintu prancūzišku batonu.