I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Cinamoninės bandelės – keksiukai


Ingredientai


Jums reikės:

200 ml pieno
60 g cukraus
30 g šviežių mielių
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
1 arb. šaukštelio druskos
150 g sviesto

Įdarui jums reikės:

250 g muscovado cukraus
150 g sviesto
2-3 arb. šaukštelių cinamono

Kiaušinio plakiniui reikės:

1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 1Į maišymo katiliuką supilkite kambario temperatūros pieną, suberkite cukrų, šviežias mieles ir išmaišykite viską šluotele. Suberkite miltus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, suberkite druską ir naudodami minkymo priedą (kablį), lėta eiga viską išmaišykite. Padidinkite greitį iki vidutinio ir minkykite apie 10-12 minučių, kol tešla pasidarys vientisa ir nebelips prie kraštų.
  • 2Į tešlą po gabaliuką sudėkite kambario temperatūros sviestą ir toliau minkykite lėta eiga, kol sviestas pilnai įsimaišys į tešlą. Išminkytą tešlą palikite „pailsėti“ 15-20 minučių.
  • 3Kol tešla „ilsisi“, pasiruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite muscovado cukrų, kambario temperatūros sviestą, cinamoną ir maišykite tol, kol gausite vientisą masę.
  • 4Iš „pailsėjusios“ tešlos ant miltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug A3 lapo dydžio (30x40 cm) lakštą. Ant iškočiotos tešlos dėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite ant viso lakšto. Įdarą išdėliokite dalimis, kad būtų lengviau paskirstyti.
  • 5Suformuokite bandeles. Ilgąją tešlos lakšto kraštinę lenkite į vidų (maždaug trečdalį), kitą ilgąją kraštinę užklokite ant jau užlenktos tešlos ir truputį švelniai pakočiokite, kad įdaras įsispaustų į tešlą.
  • 6Gautą pailgą tešlą supjaustykite maždaug 3-4 cm pločio juostelėmis. Gautą juostelę įpjaukite trimis lygiomis dalimis (juostelėmis), palikdami viršų neįpjautą. Iš gautų juostelių supinkite kaselę ir ją suvyniokite į burbuliuką. Taip paruoškite visas supjaustytas juosteles.
  • 7Keksiukų kepimo formą gausiai ištepkite sviestu, į ją sudėkite paruoštas bandeles ir uždenkite maistine plėvele. Palikite bandeles kildintis šiltoje vietoje maždaug apie valandą.
  • 8Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu paruoštu su šaukšteliu grietinėlės. Taip apteptos bandelės labai skaniai apskrus. Paruoštas bandeles dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija maždaug 12 minučių.
  • 9Patarimas: Kaip suformuoti bandeles, galite pamatyti mūsų youtube paskyroje GARDU GARDU.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis