I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Cinamoninės bandelės – keksiukai


Cinamoninės bandelės yra visiška klasika ir jos mėgstamos tikrai daugelio. O mes siūlome jums pasigaminti šiek tiek kitokį, žaismingesnį ir karamele kvepiantį šių klasikinių bandelių variantą, kuris ne tik nustebins savo skoniu, bet ir išvaizda.

Ingredientai


Jums reikės:

200 ml pieno
60 g cukraus
30 g šviežių mielių
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
1 arb. šaukštelio druskos
150 g sviesto

Įdarui jums reikės:

250 g muscovado cukraus
150 g sviesto
2-3 arb. šaukštelių cinamono

Kiaušinio plakiniui reikės:

1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 1Į maišymo katiliuką supilkite kambario temperatūros pieną, suberkite cukrų, šviežias mieles ir išmaišykite viską šluotele. Suberkite miltus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, suberkite druską ir naudodami minkymo priedą (kablį), lėta eiga viską išmaišykite. Padidinkite greitį iki vidutinio ir minkykite apie 10-12 minučių, kol tešla pasidarys vientisa ir nebelips prie kraštų.
  • 2Į tešlą po gabaliuką sudėkite kambario temperatūros sviestą ir toliau minkykite lėta eiga, kol sviestas pilnai įsimaišys į tešlą. Išminkytą tešlą palikite „pailsėti“ 15-20 minučių.
  • 3Kol tešla „ilsisi“, pasiruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite muscovado cukrų, kambario temperatūros sviestą, cinamoną ir maišykite tol, kol gausite vientisą masę.
  • 4Iš „pailsėjusios“ tešlos ant miltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug A3 lapo dydžio (30x40 cm) lakštą. Ant iškočiotos tešlos dėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite ant viso lakšto. Įdarą išdėliokite dalimis, kad būtų lengviau paskirstyti.
  • 5Suformuokite bandeles. Ilgąją tešlos lakšto kraštinę lenkite į vidų (maždaug trečdalį), kitą ilgąją kraštinę užklokite ant jau užlenktos tešlos ir truputį švelniai pakočiokite, kad įdaras įsispaustų į tešlą.
  • 6Gautą pailgą tešlą supjaustykite maždaug 3-4 cm pločio juostelėmis. Gautą juostelę įpjaukite trimis lygiomis dalimis (juostelėmis), palikdami viršų neįpjautą. Iš gautų juostelių supinkite kaselę ir ją suvyniokite į burbuliuką. Taip paruoškite visas supjaustytas juosteles.
  • 7Keksiukų kepimo formą gausiai ištepkite sviestu, į ją sudėkite paruoštas bandeles ir uždenkite maistine plėvele. Palikite bandeles kildintis šiltoje vietoje maždaug apie valandą.
  • 8Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu paruoštu su šaukšteliu grietinėlės. Taip apteptos bandelės labai skaniai apskrus. Paruoštas bandeles dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija maždaug 12 minučių.
  • 9Patarimas: Kaip suformuoti bandeles, galite pamatyti mūsų youtube paskyroje GARDU GARDU.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis