I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Citrininiai sausainiai


Puikiai atrodantys, lengvai pagaminami ir vasara kvepiantys citrininiai sausainiai. Paprastas receptas, kuris puikiai pasitarnaus, kai norėsis "kažko skanaus", o ilgai virtuvėje suktis nebus kada.

Ingredientai


Jums reikės:

200 g cukraus
60 g neutralaus skonio aliejaus (mes naudojome kokosų)
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
1 vnt. didelės citrinos žievelės
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
120 g kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
50 g cukraus pudros
  • 1Į plakiklio dubenį suberkite cukrų, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynį, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus gerai sumaišykite. Į atskirą dubenį išsijokite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais, suberkite migdolų miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir suberkite į dubenį su šlapiais ingredientais. Plakiklio pagalba išmaišykite viską iki vientisos masės.
  • 2Išmaišytą masę ledų šaukštelio pagalba formuokite į nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir dėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi. Taip paruoštus sausainius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 12 minučių.
  • 3Skanaukite šiek tiek pravėsusius sausainius su pienu, kakava ar kitu mėgstamu gėrimu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis