I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Citrininiai sausainiai


Puikiai atrodantys, lengvai pagaminami ir vasara kvepiantys citrininiai sausainiai. Paprastas receptas, kuris puikiai pasitarnaus, kai norėsis "kažko skanaus", o ilgai virtuvėje suktis nebus kada.

Ingredientai


Jums reikės:

200 g cukraus
60 g neutralaus skonio aliejaus (mes naudojome kokosų)
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
1 vnt. didelės citrinos žievelės
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
120 g kvietinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
50 g cukraus pudros
  • 1Į plakiklio dubenį suberkite cukrų, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynį, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus gerai sumaišykite. Į atskirą dubenį išsijokite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais, suberkite migdolų miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir suberkite į dubenį su šlapiais ingredientais. Plakiklio pagalba išmaišykite viską iki vientisos masės.
  • 2Išmaišytą masę ledų šaukštelio pagalba formuokite į nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir dėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi. Taip paruoštus sausainius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 12 minučių.
  • 3Skanaukite šiek tiek pravėsusius sausainius su pienu, kakava ar kitu mėgstamu gėrimu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis