I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Drėgnas marcipaninis pyragas


Ingredientai


Jums reikės:

4 kiaušinių
Pusės citrinos tarkuotos žievelės
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių (3 g)
50 g tirpinto sviesto
Žiupsnelio druskos

Kepimui:

2 valg. šaukštų migdolų drožlių
1 valg. šaukšto cukraus pudros
1 valg. šaukšto sviesto kepimo formai ištepti

Kremui:

50 g cukraus pudros
  • 1Dubenyje su mentele ar šaukštu suminkštinkite marcipaną. Marcipanui suminkštėjus, palaipsniui, vieną po kito, dėkite kiaušinius ir plakite tol, kol gausite vientisą, purią masę. Įtarkuokite citrinos žievelę, sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą sviestą. Dar kartą atsargiai viską išmaišykite.
  • 2Kepimo indą (šis receptas pritaikytas 18 cm skersmens skardai) ištepkite sviestu, apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus pudra. Supilkite anksčiau paruoštą pyrago masę ir kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 30 min.
  • 3Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę ir permaišykite kol suminkštės. Į suminkštėjusią maskarponę įpilkite grietinėlę, įdėkite cukraus pudrą, pistacijų pastą ir plakite kol sutirštės. Gautą kremą patiekite šalia marcipaninio pyrago.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis