I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Egzotiška panakota


Ingredientai


Jums reikės panakotai:

100 g pieno
2 valg. š. medaus
1 arb. š. vanilinio cukraus su vanilės sėklomis
0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės

Jums reikės užpilamam egzotinių vaisių kremui:

150 g cukraus
100 g kubeliais pjaustyto sviesto
  • 1Dubenėlyje su šaltu vandeniu užmerkti želatinos lakštus ir palikti, kad išbrinktų.
  • 2Į prikaistuvį supilti grietinėlę, pieną ir įdėti medų. Reguliariai pamaišant užvirti. Nukelti nuo kaitros ir įdėti iš vandens ištrauktą išbrinkusią želatinos masę. Gerai išmaišyti, kol želatina pilnai ištirps. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės, permaišyti ir supilstyti į desertinius indelius ar taures iki pusės. Palikti valandai šaldytuve.
  • 3Trynius gerai išplakti kartu su cukrumi iki purios masės.
  • 4Tyres supilti į prikaistuvį ir pakaitinti, kol pradės garuoti. Tada sudėti trynių masę ir nuolat maišant šluotele kaitinti, kol pradės putoti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį sudėti sviesto kubelius bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Tada kremą atvėsinti ir užpilti ant sustingusios panakotos.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis