I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Eklerai su šokoladiniu kremu


Ingredientai


Plikytai tešlai reikės:

100 g pieno
100 g vandens
30 g cukraus
90 g sviesto
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos

Šokoladinei glazūrai reikės:

100 g vandens
100 g cukraus
100 ml vandens (želatinai išbrinkinti)

Šokoladiniam kremui reikės:

200 g pieno
2 kiaušinių trynių
30 g cukraus
15 g kukurūzų krakmolo
25 g sviesto
  • 1

    Kaip gaminti tešlą:

    Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Kaitinti iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputį suberti miltus bei nuolat maišyti iki masė sušoks į gumulą. Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė bei liks vientisa blizgi masė.
  • 2Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius bei nuolat maišyti iki vientisos, tamprios ir blizgios masės.
  • 3Tada sudėti ją į konditerinį maišelį su 12-15 mm žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu išklotos skardos formuoti eklerus – maždaug 10 cm ilgio juosteles. Įdėti į iki 190°C įkaitintą orkaitę, iš karto temperatūrą sumažinti iki 150°C ir kepti 30 minučių su kaitinimo iš apačios rėžimu. Naudota Electrolux orkaitė
  • 4Iškepusius eklerus atvėsinti ir padaryti jų apatinės dalies galuose bei per vidurį po 3 skylutes.
  • 5

    Kaip gaminti glazūrą:

    Įmerkti želatinos lakštą į vandenį, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su vandeniu. Suberti cukrų su kakava ir maišyti, kol pilnai ištirps. Sudėti išbrinkusią želatiną, išmaišyti, kol pilnai ištirps ir padėti į šaldytuvą atvėsti (uždengus maistine plėvele).
  • 6

    Kaip gaminti kremą:

    Prikaistuvyje užvirti pieną su grietinėle. Dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Į gautą masę truputį įpilti užvirusio pieno, permaišyti ir gautą masę supilti atgal į prikaistuvį. Kaitinti ant silpnos kaitros bei nuolat maišyti, kol gausis tvirta, blizgi kreminė masė. Įdėti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tuomet sudėti sviestą ir dar permaišyti iki vientisos masės. Atvėsinti
  • 7

    Užbaigimui:

    Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti juo eklerus pro skylutes.
  • 8Gerąja puse merkti pyragėlius į šokoladinę glazūra iki pusės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis