Espresso pyragas su sviestiniu kremu

Ingredientai
Biskvitui (20 cm) reikės:
4 kiaušinių
160 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
60 ml šiltos espresso kavos
0,5 arb. š. druskos
Kremui reikės:
5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g kambario temperatūros sviesto
1 puodelio šaltos espresso kavos
- 1Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Birius ingredientus sumaišyti atskirame inde ir tuomet lengvai permaišyti su išplakta kiaušinių mase, kol tešla taps vientisa. Galiausiai supilti šiltą espresso kavą, lydytą sviestą, vanilės ekstraktą ir dar maišyti iki vientisos masės.
- 2Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
- 3Kremui pradžiai sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputį pilti karšą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų.
- 4Plakant po truputį dėti minkštą sviestą ir plakti, kol masė taps vientisa. Galiausiai supilti espresso kavą ir lengvai permaišyti. Kremą palikti šaldytuve, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
- 5Ant atvėsusio pyrago formuoti kremo sluoksnį. Rekomenduojama puošti cukatais.