I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Espresso pyragas su sviestiniu kremu


Ingredientai


Biskvitui (20 cm) reikės:

4 kiaušinių
160 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
60 ml šiltos espresso kavos
0,5 arb. š. druskos

Kremui reikės:

5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g kambario temperatūros sviesto
1 puodelio šaltos espresso kavos
  • 1Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Birius ingredientus sumaišyti atskirame inde ir tuomet lengvai permaišyti su išplakta kiaušinių mase, kol tešla taps vientisa. Galiausiai supilti šiltą espresso kavą, lydytą sviestą, vanilės ekstraktą ir dar maišyti iki vientisos masės.
  • 2Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
  • 3Kremui pradžiai sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputį pilti karšą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų.
  • 4Plakant po truputį dėti minkštą sviestą ir plakti, kol masė taps vientisa. Galiausiai supilti espresso kavą ir lengvai permaišyti. Kremą palikti šaldytuve, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
  • 5Ant atvėsusio pyrago formuoti kremo sluoksnį. Rekomenduojama puošti cukatais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis