I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Espresso pyragas su sviestiniu kremu


Ingredientai


Biskvitui (20 cm) reikės:

4 kiaušinių
160 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
60 ml šiltos espresso kavos
0,5 arb. š. druskos

Kremui reikės:

5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g kambario temperatūros sviesto
1 puodelio šaltos espresso kavos
  • 1Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Birius ingredientus sumaišyti atskirame inde ir tuomet lengvai permaišyti su išplakta kiaušinių mase, kol tešla taps vientisa. Galiausiai supilti šiltą espresso kavą, lydytą sviestą, vanilės ekstraktą ir dar maišyti iki vientisos masės.
  • 2Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
  • 3Kremui pradžiai sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputį pilti karšą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų.
  • 4Plakant po truputį dėti minkštą sviestą ir plakti, kol masė taps vientisa. Galiausiai supilti espresso kavą ir lengvai permaišyti. Kremą palikti šaldytuve, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
  • 5Ant atvėsusio pyrago formuoti kremo sluoksnį. Rekomenduojama puošti cukatais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis