I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Florentinai


Florentinai

Ingredients

Jums reikės florentinams:
150 g cukraus
50 g medaus
100 g migdolų drožlių
50 g pekano riešutų
Jums reikės dekoravimui:

Directions

Kaip gaminti?

Riešutus sukapoti ir sumaišyti su migdolų drožlėmis. Dar kartą šiek tiek pasmulkinti peiliu, bet ne iki trupinių masės.

Į prikaistuvį supilti grietinėlę, įdėti medų ir suberti cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros ir nuolat maišyti medine mentele, kol pasidarys vientisa masė ir užvirs.

Nukelti nuo kaitros ir suberti smulkintų riešutų mišinį. Gerai išmaišyti ir gautą masę išdėlioti į formeles (galima panaudoti keksiukų popierinius krepšelius), išlyginti paviršių, kad gautųsi maždaug 1 – 1,5 cm storio paplotėliai, ir kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 15  minučių. Iškepusius atvėsinti.

Garų vonelėje ištirpinti 150 g juodojo šokolado. Nukelti nuo kaitros ir suberti likusį šokoladą. Maišyti, kol pilnai ištirps.

Atvėsusių florentinų vieną pusę pamirkyti šokolade ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įdėti valandai į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Ingredientai



Panašūs receptai

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Energetiniai batonėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Naminė granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Florentinai

Autorius: Ali Gadžijevas

Duona su riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gardu Gardu

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis