I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Garuose keptas kiaušinis su sūrio padažu


Dar vienas puikus receptas jūsų pusryčiams – garuose keptas kiaušinis su sūrio padažu. Lengvas, greitai pagaminamas ir savo skoniais stebinantis patiekalas. Skysto kiaušinio skonį papildo sūrio su jelapenais lengvas aštrumas ir kremiškumas, o gaivumo suteikia žalumynai. Gal tai puiki idėja jūsų savaitgalio pusryčiams?

Ingredientai


Jums reikės:

Pundelio šparagų (smidrų)
100 g špinatų
1 valg. šaukšto sviesto

Padažui jums reikės:

50 g kietojo sūrio su jelapenais „Memel“
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų

Patiekimui:

Skrudintos šviežios duonos
  • 1Šparagus ir špinatus pasmulkinkite. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto, suberkite smulkintus šparagus ir lengvai pakepkite 1-2 minutes. Po to sudėkite špinatus ir viską kartu pakepkite dar 30-50 sekundžių. Žalumynai paruošti.
  • 2Paruoškite padažą. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite grietinėlę ir maišant kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sūris ištirps.
  • 3Į karščiui atsparius indelius dėkite keletą šaukštų sūrio padažo, tuomet dėkite pakepintus žalumynus, įmuškite po kiaušinį, apibarstykite žiupsneliu druskos ir šviežiai maltų pipirų. Taip paruoštus kiaušinius dėkite kepti į iki 100 °C įkaitintą orkaitę su garų funkcija ir kepkite kelias minutes, kol sutvirtės baltymas, o trynys liks skystas.
  • 4Jei jūsų orkaitė neturi garų funkcijos, indelius su kiaušiniais dėkite į gilią keptuvę, į ją įpilkite vandens, kad indeliai būtų apsemti maždaug iki pusės, sandariai uždenkite ir dėkite ant kaitlentės. Kaitinkite ant didesnės nei vidutinė kaitros, kad pradėtų nelabai stipriai virti.
  • 5Iškepusius kiaušinius patiekite su paskrudinta šviežia duona.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis