Gilioji Čikagos stiliaus pica

Ingredientai
Jums reikės:
100 ml vandens
14 g šviežių mielių
1 arb. šaukštelio cukraus
45 g stambiai maltų kukurūzų miltų
Žiupsnelio druskos
Taip pat jums reikės:
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Šiek tiek kukurūzų miltų
150 g vytintos dešros Fuet Catalan
400-500 g avių pieno sūrio
410 g Kėdainių konservų Marinara padažo
Kelių žiupsnių tarkuoto parmezano sūrio
- 1Į plaktuvo dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles, cukrų, kukurūzų ir kvietinius miltus, druską, supilkite aliejų ir naudojant kablio priedą maišykite 1-2 minutes kol visi ingredientai susimaišys. Vėliau padidinkite greitį ir minkykite apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie kraštų.
- 2Tešlai išsiminkius paimkite ją aliejuotomis rankomis ir šiek tiek palankstykite, tada dėkite į aliejuotą dubenį ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
- 3Indą kuriame kepsite picą ištepkite aliejumi ir pabarstykite kukurūzų miltais. Įdėkite pakilusią tešlą, paskirstykite per visą kepimo indą, kad tešla užsilenktų ant kraštų ir palikite „pailsėti“ 10-15 minučių.
- 4Kol tešla „ilsisi“ pasiruoškite įdarą. Vytintą dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis, o avių pieno sūrį sutarkuokite.
- 5„Pailsėjusią“ tešla suformuokite taip, kad pasiektų kepimo indo kraštų viršų. Tolygiai paskirstydami sudėkite sūrį, dešrą ir užpilkite Marinara padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.
- 6Taip paruoštą picą dėkite į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Kepimo pabaigoje įjunkite ventiliatoriaus funkciją ir keletą minučių paskrudinkite picos viršų.
- 7Picai iškepus, palaukite keletą minučių ir tada skanaukite.