I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Graikiškas krevečių užkandis su feta


Jei kada nors lankėtės Graikijoje ir ten skanavote vietinių gaminto maisto, turbūt teko ragauti ir vieno iš tradicinių graikiškų patiekalų – krevečių saganaki. Šis greitai paruošiamas patiekalas gaminamas iš pomidorų padažo, krevečių, prieskonių ir fetos sūrio, tradiciškai patiekiamas keptuvėje ir yra skirtas dalijimuisi. Tai puikus užkandis draugų kompanijai ar greita vakarienė visai šeimai, kai norisi lengvai, bet skaniai.

Ingredientai


Jums reikės:

2 vnt. šalotinių svogūnų
3-4 vnt. skiltelių česnako
100 ml sauso balto vyno
480 ml padažo Napoletana
0,5 vnt. čili pipiro
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pundelio šviežių petražolių
Šakelės šviežio raudonėlio
400 g nevirtų, nuvalytų, vidutinio dydžio krevečių
140 g fetos sūrio
Šiek tiek mikrožalumynų (pasirinktinai)
  • 1Prieš pradedant gaminti, pasiruoškite keptuvę, kuri tinkama naudoti tiek ant kaitlentės, tiek ir orkaitėje.
  • 2Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Susmulkintus svogūnus suberkite į keptuvę ir lengvai apkepkite, tada suberkite smulkintą česnaką ir kartu su svogūnu kepkite kol lengvai apskrus. Tada supilkite vyną, permaišykite ir vis pamaišydami kaitinkite, kol praktiškai visas vynas nugaruos.
  • 3Vynui nugaravus supilkite Napoletana padažą, suberkite riekelėmis pjaustytą čili pipirą, įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, išmaišykite. Padažą kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 5-7 minutes, kol padažas šiek tiek nugaruos ir patirštės.
  • 4Į nugaravusį padažą suberkite susmulkintas petražoles bei raudonėlį ir išmaišykite. Sudėkite nuvalytas bei gerai nusausintas krevetes ir lengvai įspauskite jas į paruoštą padažą, maišyti nereikia. Krevetes padaže apibarstykite maždaug puse turimo kiekio fetos sūrio ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su grilio funkcija, viršutinėje pakopoje ir kepkite apie 6-7 minutes.
  • 5Iškepusį patiekalą pabarstykite likusiu fetos sūriu, mikrožalumynais ir patiekite su paskrudinta Saltimbocca duonele.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis