I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Grilinta vištiena su brokolių garnyru


Ingredientai


Jums reikės:

Vištienos krūtinėlės
Mėgiamų prieskonių vištienai
MAGGI IDEA ruošinio dūmų aromato vištienai
Brokolio
30 g sviesto
Mažos česnako skiltelės
Druskos
Pipirų
Salotų mišinio
1/5 citrinos
Vyšninių pomidoriukų
Parmezano sūrio
Fetos sūrio
  • 1

    Vištienos gaminimo eiga:

    Vištienos krūtinėlė ištrinti migstamais prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. Vištieną palaikyti 10 - 15 min., kad pasimarinuotų. Gerai įkaitinti grilinę keptuvę, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Neilgai (apie 2 min) pagrilinti abi puses ir dėti į 185°C laipsnių įkaitinatą orkaitę, kepti apie 10-15 minučių. Kad vištiena įgautų dūmo kvapo ir skonio, galima kepimui orkaitėje naudoti MAGGI IDEA ruošinį dūmų skonio vištienai.
  • 2

    Brokolių ir brokolių tyrės gaminimo eiga:

    Įprastai brokolių kotas būna išmetamas gaminant brokolį, tačiau to daryti nereikėtų. Reikia nupjauti brokolio kotą, apipjaustyti sukietėjusias brokolio koto dalis, susmulkinti ir sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį. Verti 12-16 minučių arba kol visai bus minkštas. Išvirus nusausinti kiaurasamčio pagalba ir įdėti į didelį indą. Taip pat įdėti sviesto (visam brokolio kotui 15 gramų sviesto, bet geriausia taikyti pagal skonį), įberti du didelius žiupsnius druskos, žiupsnį pipirų. Viską gerai sutrinti smulkintuvu, kad nebūtų gabaliukų.
  • 3Brokolių galvas įdėti virti į pasūdytą vandenį. Apvirti, kol suminkštės. Tada įkaitintoje keptuvėje išlyditi 15 gramų sviesto ir sumesti nusunktas brokolių galvas, apkeptiir pagal skonį įspausti citrinos ir česnako, paskaninti druska ir pipirais.
  • 4

    Šviežios salotos:

    Į įndą sudėti norimų salotų mišinį. Užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus su čili pipirais (nepadauginti, bus aštru) ir balzaminio acto su klevų sirupu. Užberti druskos ir pipirų, gerai išmaišyti.
  • 5

    Patiekimas:

    Gražiai į lėkštę dėti brokolių tyrę, ant viršaus - grilintą vištienos krūtinėlę. Ant brokolių užberti tarkuoto parmezano sūrio, o salotas paskaninti per pusę perpjautais pomidoriukais ir užbarstyti fetos sūrio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis