I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Grilintos polentos užkandžiai


Ingredientai


Jums reikės:

1 l pieno
100 g plonai pjaustyto vytinto parmos kumpio
100 g nduja dešros
100 g plonai pjaustyto aštraus saliamio
100 g pekorino sūrio
100 g bri sūrio
1 mocarelos rutuliuko
Žiupsnelio persilado prieskonių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 valg. š. sviesto
Šviežio baziliko lapelių
  • 1Prikaistuvyje užvirti pieną, įberti persilado prieskonių, druskos, pipirų. Išmaišyti, nukelti nuo kaitros ir, nuolat maišant šluotele, suberti polentą. Gerai išmaišyti ir padėti prikaistuvį vėl ant kaitros. Nuolat maišyti iki masė sutirštės. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir įdėti šaukštą sviesto. Išmaišyti, išjungti kaitrą ir masę paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos 1-1,5 cm storio lygiu sluoksniu. Atvėsinti šaldytuve.
  • 2Atvėsusią masę supjaustyti norimos formos gabaliukais, aptepti alyvuogių aliejumi ir pakepinti ant grilio keptuvės arba ant pačio grilio. Apkepintus polentos gabaliukus išdėlioti ant serviravimo padėklo ir ant viršaus pagal skonį išdėlioti sūrius, kumpį ir dešrą (pvz. galima derinti nduja dešrą su kreminiu sūriu ir tarkuotu pekorinu, parmos kumpį su mocarela, bri sūrį su aštriu saliamiu).
  • 3Paruoštus užkandžius apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi ir papuošti šviežio baziliko lapeliais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis