I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Gruzdinta pica


Picos mėgėjus kviečiame išbandyti naują, kiek neįprastą, bet tikrai puikų patiekalą – gruzdintą picą. Ilgo brandinimo tešla ir puikus įdaro derinys paverčia šią picą tikrai išskirtine. Nors prireiks šiek tiek kantrybės laukiant kol tešla brandinsis, rezultatas jus tikrai nustebins ir norėsite gaminti dar ne kartą.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

3 g šviežių mielių
250 ml vandens
10 g smulkios druskos

Įdarui reikės:

200 g sauso, susmulkinto sūrio Mocarela
350 g rikotos sūrio
120 g virtos dešros Mortadella
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Kelių lapelių šviežio baziliko

Taip pat reikės:

Aliejaus gruzdinimui
Mėgstamo padažo
  • 1Pagaminkite tešlą. Visi ingredientai skirti tešlai turi būti kuo šaltesni, tokiu būdu minkoma tešla neįkais ir nepradės per greitai fermentuotis. Į maišytuvo dubenį sudėkite visus tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite. Jei netrūksta vandens, su kabliu minkykite apie 8-10 minučių vidutiniu greičiu. Išminkytą tešlą išėmus iš maišytuvo dubens keletą kartu sulankstykite, susukite į rutuliuką ir padalinkite į keturias lygias dalis. Kiekvienas gabalėlis turi sverti maždaug 170 gramų. Padalintus gabaliukus dar keletą kartų palankstykite, kad susidarytų daugiau glitimo jungčių ir susukite į kamuoliukus. Taip paruoštą tešlą dėkite į riebalais pateptą skardą, uždenkite maistine plėvele ir nedelsiant padėkite į šaldytuvą. Tešlą reikėtų kildinti maždaug 8 valandas.
  • 2Paruoškite įdarą. Jei jūsų turimas rikotos sūris turi nemažai skysčio, sudėkite jį į sietelį ir palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad skystis nuvarvėtų. Nuvarvėjusią rikotą pertrinkite šaukštu, kad būtų vientisos konsistencijos. Mortadella dešrą susmulkinkite gan stambiais gabalėliais.
  • 3Ant pamiltuoto stalviršio dėkite iškildintą tešlos rutuliuką ir iš jo rankomis suformuokite apskritimą. Ant paruošto picos paplotėlio dėkite maždaug ketvirtį rikotos sūrio, maždaug ketvirtį mocarelos sūrio ir tiek pat mortadellos, užberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų ir keletą lapelių pasmulkinto šviežio baziliko. Visą įdarą dėkite į paplotėlio vidurį, nuo kraštų palikdami maždaug apie 2 centimetrus. Sudėjus visus ingredientus, užlenkite tešlą per pusę, suformuodami pusmėnulį. Labai gerai užspauskite kraštus, kad gruzdinant įdaras neišbėgtų. Taip paruoškite ir kitus tešlos rutuliukus.
  • 4Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų iki 200 °C laipsnių ir labai atsargiai keldami už kraštų įdėkite paruoštą picą. Kepimo metu šiek tiek prilaikydami picą, laistykite aliejų iš viršaus, kad tolygiai iškeptų. Kepkite tol, kol tešla gražiai paskrus.
  • 5Skanaukite vieną ar su mėgstamu padažu.
  • 6Patarimas: Jei neturite laiko ilgai brandinti picos tešlą, dėkite dvigubai daugiau šviežių mielių ir kildinkite ne šaldytuve, o šiltoje vietoje apie 2 valandas.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis