Guminukai „Pâte de fruit“

Ingredientai
Jums reikės:
150 g pasirinktos vaisių tyrės
8 g vaisių pektino
340 g cukraus
95 g skystos gliukozės
2 g citrinos rūgšties tirpalo (santykis 1:1 su vandeniu) arba 10 g citrinos sulčių
- 1Sumaišyti cukrų su pektinu, kad abu ingredientai vienodai pasiskirstytų. Pašildyti pasirinktą vaisių tyrę iki 40 – 50°C temperatūros, į ją suberti pektino ir cukraus mišinį. Į tyrės mišinį supilti gliukozės sirupą ir užvirti iki 106°C temperatūros. Tada supilti citrinų rūgšties tirpalą (arba citrinų sultis) ir išmaišyti. Šaukštu arba indu su snapeliu supilstyti masę į silikoninę formelę, apibarstyti cukrumi ir palikti 24 valandoms kambario temperatūroje sustingti.
- 2Guminukus išimti iš formelės ir apvolioti cukruje ir palikti dar 24 valandoms apdžiūti. Tai daroma tam, kad desertas įgautų jam būdingą konsistenciją. GARDU GARDU patarimas: gaminant guminukus, kaip ir kitus derertus, jums prireiks svarstyklių ir virtuvinio termometro. Jeigu norite, galite sumažinti cukraus kiekį, tačiau tuomet saldainiai turės šiek kitokią, lengvesnę tekstūrą. Šį receptą taip pat galite naudoti kaip bazę gaminant įvairių skonių guminukus. Tačiau verta nepamiršti, kad skirtinguose vaisiuose yra skirtingas vandens, rūgščių bei pektino kiekis, tad receptūrą gali tekti šiek tiek pakoreguoti pagal savo situaciją, pvz., padidinti pridėtinio pektino kiekį.