I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ikoniškasis amerikietiškas obuolių pyragas


Ikoniškasis amerikietiškas obuolių pyragas, kuris džiugins ne tik akis, bet ir skonio receptorius. Puikiai tinka norint nustebinti svečius, nes tiek šiltas, tiek šaltas yra nuostabaus skonio. Vaizdas kalba pats už save, tad belieka tik išbandyti ir mėgautis.

Ingredientai


Tešlai jums reikės:

250 g sutarkuoto, užšaldyto sviesto
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
50-60 ml vandens

Taip pat jums reikės:

5-6 didelių, saldžių ir rūgščių obuolių
0,5 vnt. citrinos sulčių ir žievelės
75 g balto cukraus
75 g rudo cukraus
0,5 arb. šaukštelio cinamono
Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Žiupsnelio druskos
  • 1Į plakiklio dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir sviestą. Viską maišykite kol sudėti ingredientai sulips į trupinius.
  • 2Mažame indelyje išplakite kiaušinį. Pusę išplakto kiaušinio supilkite į stiklinę su vandeniu, išmaišykite ir gautą plakinį supilkite į maišomą tešlą. Jei matote, kad tešla nesijungia, įpilkite porą šaukštų vandens ir vėl maišykite, kol pradės jungtis.
  • 3Išmaišytą tešlą padalinkite į dvi dalis: du trečdalius ir vieną trečdalį. Kad tešla lengviau subręstų ir butų lengviau ją iškočioti suformuokite ne rutuliukus, o storus diskus, juos atskirai susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  • 4Kol tešla bręsta, pasiruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite skilteles riekelėmis.
  • 5Į keptuvę įspauskite pusės citrinos sulčių, įtarkuokite žievelę, suberkite rudąjį bei baltąjį cukrų, sudėkite obuolius, įberkite cinamoną, įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, įpilkite vanilės ekstrakto ir įberkite du šaukštus kvietinių miltų. Įjunkite aukštą kaitrą, kai viskas pradės kepti, išmaišykite ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir troškinkite uždengus maždaug apie 20 minučių, kas 2-3 minutes pamaišant.
  • 6Iš didesnio tešlos gabalo iškočiokite tokio dydžio tešlos apskritimą, kad uždengtų kepimo skardos dugną ir kraštą. Paruoštą pyrago pagrindą įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
  • 7Iš kito tešlos gabalo iškočiokite skardos pločio apskritimą ir supjaustykite jį maždaug centimetro pločio juostelėmis.
  • 8Į atvėsusį pyrago pagrindą suverskite paruoštą ir šiek tiek pravėsusį obuolių įdarą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sunerkite tešlos juosteles – penkias skersai, penkias išilgai. Juostelės turi persipinti viena su kita. Jei jūsų kepimo skarda didesnė, gali prireikti daugiau tešlos juostelių. Atsargiai su peiliu nupjaukite tešlos perteklių nuo kepimo skardos kraštų. Pyragą aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu.
  • 9Taip paruoštą pyragą dėkite į iki 220 ⁰C įkaitintą orkaitę su kaitinimu iš viršaus ir apačios. Pyragą reikėtų dėti ant kartu su orkaite įkaitintos skardos. Kepkite 15 minučių, po to sumažinkite kaitrą iki 175 ⁰C, uždenkite pyragą su folijos „kepurėle“ ir kepkite dar maždaug 45 minutes. Jei iškepus pyragui matote, kad norisi jį šiek tiek paskrudinti, nudenkite foliją ir su ventiliatoriaus funkcija kepkite dar 5 minutes.
  • 10Pyragą galima skanauti maždaug po 4 valandų, kai visiškai atvėsta. Jei mėgstate šiltą pyragą, vėliau tiesiog šiek tiek pašildykite orkaitėje. Patiekite vieną ar su mėgstamais ledais.
  • 11Patarimai: • kaip gražiai ir lengvai iškočioti tešlą, žiūrėkite laidos pakartojimą GARDU GARDU yuotube kanale; • iš likusios tešlos galite pasigaminti saldžių arba sūrių sausainių.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis