I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu


Ikoniškoji pavlova – nuostabus morengo desertas su grietinėlės kremu ir vaisiais bei uogomis, kurį tinkamai paruošti nėra taip paprasta, bet pasistengti tikrai labai verta. Kur slypi visa šio deserto paslaptis? O gi tinkamai paruoštame morenge, kuris turi būti ne šleikščiai saldus ir išdžiūvęs, o subalansuoto saldumo ir traškus išorėje bei minkštas viduje. Tada belieka užpildyti jį norimu kremu, uogomis ar vaisiais ir mėgautis. Mes šį kartą siūlome pasigaminti vasarišką pavlovą, kuriai gaivumo ir išskirtinumo suteiks fantastiškas pasiflorų kremas.

Ingredientai


Pasiflorų kremui reikės:

4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
100 g cukraus
85 g sviesto

Morengui reikės:

4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių baltymų
Žiupsnelio druskos
200 g cukraus
8 g kukurūzų krakmolo

Maskarponės kremui reikės:

60 g cukraus pudros

Taip pat reikės:

3-4 vnt. pasiflorų
Geros saujos šilauogių
  • 1Paruoškite pasiflorų kremą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į prikaistuvį, o baltymus - į plakiklio dubenį. Į trynius suberkite cukrų , supilkite pasiflorų tyrę, išmaišykite ir dėkite kaitinti ant šiek tiek aukštesnės kaitros nei vidutinė. Nuolat maišykite ir kai kremas beveik užvirs, nukelkite nuo kaitros ir toliau maišykite kol šiek tiek pravės. Kremui šiek tiek pravėsus sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą (po kubelį) ir maišykite kol sviestas ištirps, o kremas atvės. Supilkite paruoštą pasiflorų kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestų kremą ir dėkite į šaldytuvą keletui valandų, o geriausia – per naktį.
  • 2Paruoškite morengą. Į plakiklio dubenį su atskirtais, kambario temperatūros kiaušinių baltymais įberkite žiupsnelį druskos ir paplakite iki putų. Tada suberkite trečdalį nurodyto kiekio cukraus ir plakite, kol ištirps. Suberkite kitą trečdalį cukraus, vėl išplakite, sudėkite cukraus likutį ir išplakite iki standžių putų. Sudėkite sijotą kukurūzų krakmolą, įpilkite balto balzaminio acto šaukštelį, permaišykite ir morengas bus paruoštas.
  • 3Konditerinio maišo ar šaukšto pagalba, ant kepimo skardos su įtiestu sviestiniu popieriumi, formuokite vienodo dydžio (maždaug 5-7 cm skersmens) morenginius pyragėlius. Juos galite pašiaušti, kad būtų daugiau tekstūros ir per viduriuką, padarykite nedidelį įdubimą, į jį bus galima dėti pasiflorų kremas.
  • 4Taip paruoštus morengus dėkite kepti į iki 150 °C laipsnių įkaitintą orkaitę, su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite 30 minučių. Po to, išjunkite orkaitę ir palikite morengus pastovėti dar 30 minučių, kad palengva atvėstų. Galite šiek tiek praverti orkaitės dureles, kad išeitų susidariusi drėgmė ir lengviau džiūtų.
  • 5Paruoškite maskarponės kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite kreminį maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite pusę kiekio grietinėlės, išmaišykite, supilkite likusią grietinėlę ir dar kartą viską išplakite iki vientisos masės (būkite atsargūs, neperplakite).
  • 6Į iškepusio ir atvėsusio morengo įdubimą dėkite šaukštą pasiflorų kremo ir 1-2 šaukštus maskarponės kremo (gražiau suformuoti pyragėlius padės konditerinis maišas ar švirkštas). Papuoškite pasiflorų sėklomis ir šilauogėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis