I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Itališkas ledų desertas Semifreddo


Oras šyla ir vis dažniau dairomės į lengvesnius ir gaivesnius desertus. Todėl šį kartą paruošėme jums nuostabaus itališko ledų deserto Semifreddo receptą, kuris taps vasaros sezono desertu-favoritu. Švelniems ir kremiškiems ledams ugnelės suteiks traškūs įdarai, kuriuos galite rinktis pagal savo skonį ir nuotaiką.

Ingredientai


Jums reikės:

80 g cukraus
50 g medaus
Šlakelio vandens
Damų pirštelių (reikiamas kiekis priklausys nuo jūsų naudojamos formos)
  • 1Pradėkite nuo sirupo. Į prikaistuvį sudėkite cukrų, medų, įpilkite šlakelį vandens ir kaitinkite ant aukštesnės nei vidutinė kaitros, kol užvirs. Virkite 3-4 minutes vis pamaišydami (jei turite maisto termometrą, sirupo temperatūra turi būti apie 120 С). Medui verdant, sirupas labai putoja, tad išvirus sirupui dar kartą vis pamaišykite, kol neliks putų.
  • 2Į plaktuvo dubenį sudėkite kiaušinių trynius ir jiems plakantis, plona srovele supilkite anksčiau paruoštą sirupą. Plakite 6-7 minutes, kol masė taps puri ir pilnai atšalusi.
  • 3Kitame dubenyje išplakite šaltą grietinėlę iki dar šiek tiek tekančios konsistencijos. Išplaktą grietinėlę per du kartus, atsargiai maišydami, sudėkite į sirupo ir kiaušinio trynių plakinį.
  • 4Formą, kuri tinka šaldymui, labai plonu sluoksniu patepkite aliejumi ir įklokite maistinę plėvelę (palikite ilgesnius galus, kad būtų lengviau išimti jau pagamintą semifreddo). Į išklotą formą dėkite damų pirštelius, kad uždengtų dugną.
  • 5Ant sudėtų damų pirštelių netvarkingai uždėkite keletą šaukštelių traškių įdarų, tada klokite storą sluoksnį semifreddo masės, palyginkite, kad masė patektų į visus tarpelius ir vėl uždėkite traškių įdarų. Vėl klokite sluoksnį anksčiau paruoštos masės ir užbaikite ant viršaus sudėdami sluoksnį damų pirštelių. Užklokite maistinės plėvelės kraštais, šiek tiek paspauskite, kad užsipildytų visi tarpeliai ir dėkite į šaldiklį mažiausiai 12 valandų.
  • 6Patarimai: • Prieš pjaunant Semifreddo, pašildykite peilį karštame vandenyje, taip desertas atsipjaus lengviau ir lygiau. • Vietoje traškių įdarų galite naudoti uogas, riešutus, šokoladą ar kitus jūsų mėgstamus priedus. • Į semifreddo masę galite įmaišyti ir riešutines pastas, pvz. Pistacijų. Tokiu atveju reiktų pastą (apie 10% nuo bendros masės) dėti į išplaktą trynių ir sirupo masę ir gerai išmaišyti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis