I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Itališki virtinukai „Gnocchi“ su porų padažu ir karamelizuota jautiena


Ingredientai


Jums reikės

Itališkiems virtinukams:

400 g bulvių
2 kiaušinių trynių
50 g tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelio malto muskato riešuto
Druskos, pipirų

Karamelizuotai jautienai:

300 g maltos jautienos
1 neluptos česnako skiltelės
2 neluptos česnako skiltelės
Šlakelio balzaminio acto
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Padažui:

1 didelės bulvės
1 poro stiebo
1 arb. š. daržovių sultinio
1 nuluptos česnako skiltelės
  • 1Išvirti 1 litrą sultinio ir palikti karštai.
  • 2Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir apkepinti jame neluptą česnako skiltelę kartu su šviežio rozmarino šakele. Kai apskrunda ir aliejus prisigeria kvapo, išimti česnaką ir rozmariną. Tada sudėti maltą jautieną ir apskrudinti. Kai mėsa paruduoja, apšlakstyti balzaminiu actu , gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų, vėl permaišyti, įmesti šviežio rozmarino šakelę, uždengti ir nukelti nuo kaitros. Palikti šiltai.
  • 3Nuskusti didelę bulvę ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Nulupti porą ir supjaustyti pusžiedžiais. Įkaitinti keptuvėje aliejų kartu su nelupta česnako skiltele. Suberti susmulkintą bulvę, apkepinti. Tada suberti supjaustytą porą, išmaišyti ir apkepinti. Užpilti sultiniu, kad apsemtų visas daržoves ir patroškinti 10-15 minučių. Kai daržovės suminkštėja, nukelti nuo kaitros, supilti į aukštesnį indą ir sutrinti elektriniu trintuvu. Palikti šiltai.
  • 4Išvirti neluptas bulves ant silpnos kaitros. Išvirusias nulupti ir sutrinti. Suberti miltus, tarkuotą parmezano sūrį, malto muskato riešuto, druskos ir pipirų žiupsnelį, du kiaušinio trynius ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Gautą masė padalinti į keletą dalių, paberti miltų ant stalo ir rankomis iškočioti 2-3 cm storio "dešreles". supjaustyti jas 1-2 cm storio gabaliukais. Sumesti juos į verdantį vandenį ir laukti, kol iškils. Pavirti 1-2 minutes. Su kiaurasamčiu išgriebti ir pateikti kartu su porų padažu, apibarstyti karamelizuota jautiena ir tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis